AULD LANG SYNE

Det är val på gång. Antar att Stig borde yttra sig. Den gamla gubben. Stig har varit bosatt utomlands i ett år, långt hemifrån. Stig har förändrat och förlorat sin syn på saker och ting. Ändrat syn på exakt allt; alla värderingar och principfasta åsikter som alltid funnits där har vänts ut och in, uppochner, härstvärs och ett helt varv runt jorden och sedan tillbaka.
 
Att komma hem under ett supervalår när en spenderat de senaste tolv månaderna med att betrakta ens hemland utifrån var något som jag trodde skulle bli oerhört givande. Att ha fått se ens hemland vakna, engagera sig och stå upp mot den växande rasismen vars frammarsch jag följt sedan gymnasietiden. Det kändes som att jag skulle komma hem till ett Sverige som var lite bättre än det jag lämnade.
 
Jag kunde inte ha haft mer fel.
 
Valet till Europaparlamentet. Kan vi prata om det? Nej, jag tror faktiskt vi ska låta bli. Å andra sidan kommer det ge sjukt många arbetstillfällen för psykologer om vi gör det för vi kommer alla må så dåligt efter det samtalet att vi behöver uppsöka en. Psykolog syftar jag på.
 
Att komma hem till ett land där valkampanjen är så smutskastande och billig att den tillåts kosta så galet många miljoner. För vad? Det sitter till exempel en till cirka tusen skyltar längs med gångbanan genom "hej-kom-och-våldta-mig"-parken utanför mitt hem. "Denna plats ska vara trygg - även på natten" säger dem med någon gubbe i kostym med tillhörande fejkat politikerleende på. Detta är knappast enda parken i vårt avlånga vackra land där dessa nedsågade träd som blivit fraktade runt halva landet, pressade till kartong med tillhörande tryck med politisk propaganda för X antal miljoner svenska riksdaler sitter. De sitter överallt. I Almedalen bränns den ena kronan efter den andra. Schyman är hardcore och kör på sedlar. Sluta snacka om ökade kostnader för invandring, ekonomiska brister i skolan som ledde till att någons son fick F i alla ämnen. Sluta proppa oss med skit. Tack.
 
Fast jag förstår ändå varför ni gör det för 90% av detta landet är inte smartare än så. De förstår inte bättre. De köper allt rakt upp och ner. Som att allt kommer att bli jämställt om F! kommer in. Som att mormor kommer bli mätt om en röstar på SD och grannens son få ett jobb. Jag menar "hallå?!" de är ju inte ens rassister. "Titta de har ju en asiat och en svart med i sin nya reklamfilm!" Fantastiskt vad lite strategisk kommunikation kan göra!
 
Det är som att alla förlorat förnuftet. Som att ingen kan läsa mellan raderna. Som att ingen kan förstå att den ekonomiska ekvationen och den mänskliga friheten inte går ihop med vad F!'s socialistiska önskelista till jultomten innebär. Som att ingen kan förstå att en asiat och en svart i en politisk reklamfilm inte kan väga upp för allt annat. Till exempel det där med att ett av partiets högsta höns a.k.a Björn Söder fastnat på bild, mitt i ett härligt vänskapligt ögonblick med sin vän. Inte vilken vän som helst utan en iklädd Ku Klux Klan-tröja. Som att han, härliga mys-Björn, jämfört HBTQ med pedofili, tidelag. Som att deras motsvarighet till Anders Borg och Beatrice Ask sprungit runt och jagat "babbar" med järnrör en mindre härlig svensk sommarnatt. Att alla glömt bort det där som att partiet i sitt partiprogram utesluter alla andra familjekonstellationer än mamma, pappa och 2.1 barn. Att de tidigare även ville stoppa utomeuropeiska adoptioner och fortfarande är mot ensamstående och samkönade pars rätt till att bilda familj. Att de vill upphäva medborgarskap (vilket är=mot Sveriges grundlagar), begränsa vilken konst du konsumerar. Nazi-style på det sista men definitivt även det faktum att de är partiet som ville fortsätta tvångssterilisera svenska medborgare år 2013. Förra året gott folk. Förra året ville SD fortsätta tvångssterilisera svenska medborgare. Etc etc på allt detta.
 
Kan ni förstå att en inte löser alla problem genom att ta till drastiska och minst sagt kontroversiella metoder i en fråga. Att ett gäng lågutbildade missnöjda människor inte kan sitta och styra skola, sjukvård, ekonomi etc. Styra ett land. Ett land i en global värld. Oavsett vad en tycker om EU och all annan globalisering så är det just detta Sverige är; ett land i en globaliserad värld.  
 
Vi står mitt i ett val där vi ska välja om vi vill att vårt tredje största parti ska bli dem som gör skillnad på folk och folk för att en ska få säga negerboll på fiket och kasta ut den som motsätter sig och låta UNHCR sköta resten. Eller partiet som vill se till att vi ens har en planet att faktiskt föra denna otroligt banala diskussion, som för övrigt gått okravmärkt bananas, på om 100 år utan att halva Västmanland brunnit upp och att korset i Kristinehamn flutit bort. Valet är ditt. 
 
Vill du begränsa mitt liv och många av mina vänners? Frånta oss våra rättigheter som människor och svenska medborgare? Visst, kör hårt. Det är din demokratiska rättighet att rösta på ett antidemokratiskt parti såsom SD. Din lilla IQ-befriade varelse. Jag lider med dig, livet kan inte vara så lätt när en är både dum och missnöjd samtidigt. Fast varför inte. Kolla på 30- och 40-talets Europa, det var ju fint då. De var ju också folkvalda. Så varför inte, rösta på SD du. För Auld Lang Syne, för gamla tiders skull. 
 
PS. SD är inte enda alternativet bara för att du anser att PK-maffian gått för långt. Även jag är trött på att en inte får säga vissa saker i detta land längre. Jag saknar den svarta dockan i tomteverkstaden på jul och kommer förmodligen fortsätta dra ett och annat bögskämt för mina homokompisar. Det betyder dock inte att jag anser att  landets gränser ska stängas så att oskyldiga män, kvinnor, barn och allt däremellan med samma framtidsvisioner som både dig, mig och grannen ska få en kula eller för all del ett helt artilleri i huvudet. Endast för att lågutbildade ska kunna ligga på soffan och käka skattesubventionerade cheese doodles medan de spanar Paradise Hotel och förbittrar sig över dessa invadrare. Ryck upp dig själv. Sveriges framtid startar hos dig på söndag. D.S 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0