ÄNTLIGEN!

Nedan; det kinesiska tecknet för äntligen. Gert Fylking har personligen monterat upp det. Nobelpriset i litteratur fick han herr Mo Yan. WHO?! Kan vi inte en gång för alla bara erkänna att det inte handlar om att hitta rätt pristagare. Vad det egentligen handlar om har Nobelkommitén länge försökt hålla hemligt. Jag har dock löst gåtan. Kriterierna för att få Nobelpriset i Litteratur är
 
*Trumvirvel*
 
1. Kan ge upphov till att frasen "vem fan då?" sägs på minst 15 olika språk i minst 15 olika länder inom loppet av ett dygn.

2. Kan få en ännu större "who-tha-fuck-is-that"-effekt än föregående års pristagare.

3. Ändå är så pass "känd" att alla förstå-sig-på:are med den karaktäristiskt grå utrstrålingen från den svenska kultureliten kan hitta nåt gammalt dammigt uppslagsverk där pristagaren omnämns. De ska kunna snabbläsa i sin tegelsten eller bara googla fram lite fakta om pristagaren för att fem minuter senare stå i direktsänd TV och säga att det var ett bra val då de givetvis har läst alla böcker. 
 
4. Är tillräckligt gammal för att inte hinna skriva en till bok, och därmed måste leva upp till förväntningarna, innan utcheckning. Även känt som sista kilnigen runt hörnet, knackningen på pärleporten eller schack matt. 
 
5. Är man. 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0