FACE PLANT!

Igår kväll, precis lagom till det att jag börjat tycka att tanten verkar lite omysig, dök detta upp på CNN's sena sändning: 
 
 

 
Jag vet, väldigt mycket Gillard just nu men vi gillart'. Kanske inte. Det blir troligen något om valet framöver. Bara 19 dagar kvar nu. Sen går jorden under. Skoja' bara.
 
(Det har den redan gjort.) 

GÖR OM, GÖR RÄTT

Dr Jekyll and Mr Hyde i kvinnligt format den där australienskan tydligen. Göbben som ställer frågan är tydligen lite av en levande legend där i landet "down under". Här kan man läsa om Mr Daddy Cool om man nu vill. 
 

 


LIVIN' IN A LAND DOWN UNDER

 
Vaknade i morse. Mycket ovanligt kan man tycka. Vad som var ovanligt var att jag fått mer än 8 timmars sömn. Inte bra alls faktiskt. Det funkar liksom inte så för mig om man nu vill veta sånt. Missade min morgonträning på grund av vissa omständigheter, sömnen bl.a., det regnade och hela dagen kändes genast som att den skulle gå åt helvete. Det gjorde den väl i och för sig oxå. Lagom till min första kopp kaffe ringde det på dörren, ingen kaka som erbjöds men dock ett samtal. Efter ett väldigt kort men koncist sådant fick en annan lite inspiration. Att dagen varit seg som fan kommer jag dock inte undan eftersom jag sovit för mycket. Efter att ha bevittnat Felix Baumgartner galna hittepå snubblade jag över detta. En liten internetsnackis om sexism. Avslutar dagen som jag inledde den. Inspirerad. 
 
(Här kan man läsa vad klippet handlar om)

JU MER VI ÄR TILLSAMMANS....

... ju gladare vi blir. Fredspriset till EU. BARA ROLIGT! Man känner lite så här: 
 

 
 
Först; att EU en gång grundades, det var en väldigt god idé. Det var det verkligen. Tanken är god. EU har gjort många bra saker. Gör många bra saker. Faktiskt. Jag gillar EU. Fast jag är väldigt kluven till mycket med EU. Som allt annat har de både en fram och en baksida. EU. En väldigt fint polerad framsida framförallt. Att däremot ge de Nobels fredspris med motiveringen "att EU under sin nuvarande kris kan behöva uppmuntran" det är faktiskt bara roligt. Nobelpriset i uppmuntran alltså. Det var nog därför Obama fick det. En uppmuntran till att sluta föra två krig och bedriva fångläger där folk satt fängslade utan rättegång. Förlåt mig, FORTFARANDE sitter. 
 
Okej, så om vi nu ska ha det så. Varsågoda Nobelkommitén så ska ni få en lista på folk som behöver en liten uppmuntran till att börja bete sig:
 
Bashar al-Assad (Syrens mustash-pojk) 
Mitt Romney (bra att starta tidigt)
Familjen Phelps (Westboro Baptist Church)
Lars Vilks
Sverigedemokraterna (speciellt Kent Ekeroth eller Björn Söder tänker jag här)
Kina (som nation)
Vladimir Putin (Hela Ryssland kan faktiskt få det)
Göran Hägglund (för att han är så söt och ska fortsätta vara det)
Ukraina (lagstiftarna) 
Todd Akin 
Sannfinnländarna 
Fremskrittspartiet
osv, osv....
 
Det finns tre kriterium för att få ansluta sig till EU.
1. Det politiska: Landet skall garantera demokrati i form av ex rättssäkerhet, minoritetsskydd. Här snackar vi då alltså bla. om mänskliga rättigheter
2. Det ekonomiska: här snackar vi definitivt inte om Grekland.
3. Det rättsliga:  skall kunna anta det regelverk som finns och leva upp till dess skyldigheter. 
 
* Behöver vi diskutera Grekland? Nej. 

*En annan sak som inte behövs diskuteras är Italiens behandling av romer. 
 
*Medlemslandet Tjeckien la förra våren fram ett lagförslag om "bögtest" för flyktingar. Tack vare EU blev det inget. 

*Litauen, även de medlemmar, stoppade först tillståndet för en Pride-parad 2010. De fick käft av EU. Bra EU, men käfta, det kan jag oxå utan att vara en union. 
 
* Frankrike införde 2011 förbud mot heltäckande slöja på allmän plats. Någon som hört talas om religionsfrihet?  
 
* Även Belgien röstade (nästan enhälligt) för ett förbud men detta infördes aldrig då parlamentet hann upplösas.

* Polens utbildningsdepartement föreslog för någa år sedan att man borde förbjuda homosexuella lärare. Det gör väl ingen skillnad egentligen kan man ju tänka då. Jag menar, det gäller ju faktiskt att prioritera. Polen är det där lilla roliga landet som lägger ner energi och resurser på sådana där livsnödvändiga saker. Som att tillsätta en statlig utredning för att undersöka om en teletubbie i barnprogrammet Teletubbies är gay eller ej. Han bar ju faktiskt handväska. En politiker klickade även på ett polskt Zoo som köpt in en bögelefant. En BÖGELEFANT! Bögen i buren, bögen i buren! BÖGEN ÄR LÖS! Vilken panik. Jesus, Gosh och själva fittefan då vilken panik.
 
Kanske borde någon börja lyssna lite på Birgitta Ohlson som vill införa kontinuerliga granskningar av EU-länderna så att de faktiskt sköter sig. Som det är nu behöver de bara slipa till och måla fasaden inför inträde i EU men underhållet kan man ge fan i. Lite som att, för att vara väldigt fördomsfull, anlita polska hantverkare. Antar att de använder sån där "en-jävla-massa-års-garanti"-färg som de gör reklam för på tv. Troligen är det snarare mer på Rusta/Tv-shop/"vanlig-svensk-kommun"-nivå. Fixa till lite snabbt och sen kbk. Kör bara kör. Sen får man se om det håller.
 
Som sagt, att ge priset till någon/några för "att de behöver lite uppmuntran" är faktiskt kul. Någon uttryckte att "det här visar att norrmännen verkligen har känsla för humor". Ja Norge, det är nog lätt att ha det när man själv inte behöver ta del av EU's dåliga vitsar.
 
Om EU förtjänar priset? Som "fredsbevarande instution", absolut. EU för vad de däremot faktiskt gör. Tveksamt. Om det väger upp för allt de inte gör. Ahmen okej då så, grattis! 

ÄNTLIGEN!

Nedan; det kinesiska tecknet för äntligen. Gert Fylking har personligen monterat upp det. Nobelpriset i litteratur fick han herr Mo Yan. WHO?! Kan vi inte en gång för alla bara erkänna att det inte handlar om att hitta rätt pristagare. Vad det egentligen handlar om har Nobelkommitén länge försökt hålla hemligt. Jag har dock löst gåtan. Kriterierna för att få Nobelpriset i Litteratur är
 
*Trumvirvel*
 
1. Kan ge upphov till att frasen "vem fan då?" sägs på minst 15 olika språk i minst 15 olika länder inom loppet av ett dygn.

2. Kan få en ännu större "who-tha-fuck-is-that"-effekt än föregående års pristagare.

3. Ändå är så pass "känd" att alla förstå-sig-på:are med den karaktäristiskt grå utrstrålingen från den svenska kultureliten kan hitta nåt gammalt dammigt uppslagsverk där pristagaren omnämns. De ska kunna snabbläsa i sin tegelsten eller bara googla fram lite fakta om pristagaren för att fem minuter senare stå i direktsänd TV och säga att det var ett bra val då de givetvis har läst alla böcker. 
 
4. Är tillräckligt gammal för att inte hinna skriva en till bok, och därmed måste leva upp till förväntningarna, innan utcheckning. Även känt som sista kilnigen runt hörnet, knackningen på pärleporten eller schack matt. 
 
5. Är man. 
 

RSS 2.0