FÖR HELA SVERIGE

Den här bilden har allt. Varför? Jag ska förklara det. musik är något betydelsefullt för mig har jag aldrig riktigt förstått kallabaliken kring Eurovision och Melodifestivalen. Av just den anledninen har jag som så många andra någon form av hatkärlek till detta spektakel. Musiken är inte i fokus, det stör mig men samtidigt har jag insett att det kanske inte heller är det som är poängen. Det är ytligt, det är en industri och vi har dessutom i år hållit Eurovision i ett land som man utan tvekan kan kalla allt annat än demokratiskt.
Vi lägger allt det åt sidan en stund. Istället gläds vi. Inte för att Christer Björkman äntligen fått sin vinnare. Inte heller för att detta schlagertokiga land just infunnit sig i någon form av kollektivt eufori. Nej, vi gläds för att just Loreen vann. Ingen Anna Bergendahl eller någon glammig Ark från de småländska skogarna. Loreen.

Denna bild visar det Sverige jag älskar. Schlagergalna Sverige vinner Eurovision. Insvepta i svenska flaggan och lyckan ser ut att vara total. I bakgrunden skymtar Eurovision-loggan och bortom allt detta har vi ett Europa i ekonomisk kris där det verkar som att alla hatar Grekland och högerextrema partier ramlar in i varenda parlament. I Sverige har vi Sverigedemokraterna. Schlagern, det svenskaste av det svenskaste. Mer svenskt än Midsommar. Vi vann Eurovision och orsaken till denna svenska glädjeyra är Loreen. Lorén Talhaoui. Förutom svensk är hon även marockansk. Killen bredvid har precis flyttat till Sverige. Hur tar Åkesson & Co en sån här dag? Måste vara lite som när någon påstår att köttbullarna är från muslimlandet Turkiet?

Foto: Jessica Gow (DN.se)


Avslutningsvis måste jag även tillägga att det är inte korrekt att beskriva Sverige som i ett läge med massa Eurovisionvinster. Om man tittar på etniska svenskar mitt i livet har vi mycket lågt antal eurovisionvinster. Typ.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0