WE BUILT THIS CITY

Äntligen lite konkreta förslag från en opposition. Annars brukar man ju bara få höra vad som ska göras om och göras rätt. Även om det aldrig framgår hur man gör rätt. Bara att det tidigare var fel. Framförallt ska vi nog glädjas åt att det överhuvudtaget faktiskt finns en opposition i detta land igen. Den försvann ju i samma stund som Juholt sa hej. Återkom väl även dagen efter att han drog sin sista lögn, vi vår sista suck tillägnad vår älsklings-Håkan och han gick iväg med svansen mellan benen.  
 
Veronica Palm (S)

I dagens DN kan man läsa en väldigt trevlig debatt signerad Veronica Palm (S). Hoppas hon är trevlig även hon. Inför förra höstens terminsstart skrev jag detta gällande bostadssituationen. Skickade det till bostadsminister Attefall. Han svarade. Mycket trevlig man. Inledde sitt mail med "Bäste Stig". Trevligt.
 
I alla fall, nu är vi igång igen då. Antagningsbeskeden kom för någon vecka sedan och helt enligt tradition har man redan nu kunnat börja urskilja panikattacker på Facebook i form av "HEJ JAG BEHÖVER NÅGONSTANS ATT BO TILL HÖSTEN! AAAHHH" Studenter. Studenter. Sluta vara så kräsna och bo i tält säger jag. Det gjorde en del i Lund hösten 2010. Någon mitt på Clemenstorget vill jag minnas. Det sprider ju faktiskt festivalkänsla i staden och det är ju alltid trevligt. Helfestligt. Mindre trevligt för de tältande studenterna när novemberregnet kommer dock. Kanske egentligen borde kalla de bostadslösa, hemlösa och förmodligen värdelösa. Framförallt värdelösa. De lär ju kugga på tentorna om de ska fortsätta bete sig som om det är på festival mitt under terminen. CSN -pengar får de också. Sluta lek med mina skattepengar ungar! 
 
Det är inte ens augusti än så vi väntar fortsatt på det sista antagningsbeskedet. Hösten börjar bli lika förutsägbar som julafton. Klockan 15.00 är det Kalle. Efter det julmat omgång två och efter det en liten tomte. Synd att pappa alltid missar det. Att han alltid ska köpa tidningen just då. Borde ju ha lärt sig nu att tomten brukar komma vid den tiden.
 
Hur hösten ser ut är däremot som följande. I samma stund som antagning.nu kommer att krascha på grund av överbelastning kommer Facebook, tidningar, radio och TV med studenterna vs politikerna round 2012 explodera i en debatt där den ena sidan skriker "Jag vill ha någonstans att bo!!" medan den andra sidan kommer ägna sig åt stone face in i kameran, diplomatiska svar och sen fortsätta att pilla sig i stjärten och lukta på fingret. Okej, kanske inte men de kommer i alla fall inte att bygga studentbostäder. 
 
Jag ser verkligen fram emot detta. Tv-underhållning när den är som bäst. Lagom till det lagt sig kommer första snön och vi vet då alla vad som kommer att ske. Mmm. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0