A MONKEY NEEDS TO DANCE

Det går tydligen bra för f.d talmannen Gingrich nu som jag skrev om redan i våras. Strax innan han officiellt offentliggjorde sin kandidatur till att bli republikanernas presidentkandidat. För någon månad sen var han ännu en liten doldis utan favoritskap som helt plötsligt sköt i höjden i opinionsundersökngarna. Nån fantastisk människa sa då vad som måste vara ett av årets bästa citat:

Kom ihåg att ju högre en apa klättrar på en stång, desto mer kan du se
hans rumpa, och talmannen befinner sig högt upp på stången
just nu och vi får väl se vad folk tycker om utsikten.
'
Fantastiskt och fantastiskt igen. Snubben som var en av de starkaste motståndarna mot Proposition 8 i Kalifornien 2009 (2010?) ser för tillfället ut att bli republikanternas kandidat. Tur att det är lång tid kvar. Mindre tur det där med Proposition 8. Googlat om ni vill veta vad jag dillar om. Annars, låt bli.

Annars tänkte jag bara säga att jag fortfarande tycker att Götblad är stencool, häftig and so on. Lite skinn på näsan så att säga. Tydligen har två journalister med ännu mer skinn på näsan fått pris. Kul för dem och även ett fint citat på det:

Jag lever hellre ett hederligt och ansvarsfullt liv under
dödshot, än ett långt och tryggt liv i underkastelse

Går givetvis att diskutera men fint att nån står upp för sig.

Utan att ens läsa innehållet i denna debattartikel tycker jag att Malin Ullgren kan hålla tyst. Ursäkta. Bengt Ohlson oxå visserligen. Läste hans inlägg som drog igång hela diskussionen när det publicerades och den var stundtals intressant. De få stunderna han faktiskt höll sig till ämnet. Han hade definitivt en intressant poäng men att han inte verkade veta skillnad mellan kvalitet och kvantitet eller verkade känna till begreppet "röd tråd" gjorde det inte till underhållning direkt. Var väl visserligen inte heller hans lilla poäng. Att det skulle vara underhållning. Att han dessutom skrev som en kratta gjorde det ju inte roligare. Ungefär som när man försöker skotta snö med en kratta. Ursäkta igen. Nu är Stig lite väl negativ. Ursäkta. Om jag ändå ska vara elak kan jag lika gärna fortsätta. Anledningen till att jag inte ens tänker läsa Malin Ullgrens, förmodligen extremt vänster och PK-inlägg i en redan extremt PK och hopplös debatt, är för att jag

1. Givetvis har förutfattade meningar
2. Klart som korvspad från Scans korvar som blivit kokta i ca 5 minuter dömer folk på en gång.

Aldrig ger dem en andra chans. Hon skrev nåt alldeles för tråkigt i somras. Om Göteborgskravallerna. Hackade på henne . Ursäkta.

Avlutar detta relativt värdelösa inlägg med att be om ursäkt för ovanstående. Lite väl negativt. Ursäkta.

...och btw så ljög Juholt (Läs:Ljugholt) även när han avgick. Precis som han gjorde när han tillträdde. Och när han var partiledare. Nån som är förvånad?

DEUTSCHLAND ÜBER ALLES

Stig har likt Juholt haft lite semester. Välförtjänt sådan om han får säga det själv. Inte Juholt, han har bara jobbat på brännan i Mexiko. I alla fall, har varit lite sugen på att skriva den senaste tiden men inte riktigt vetat vad man borde skriva om. Lite lätt prestationsångest så här inför min stora come back. Men, inte behövde jag oroa mig länge inte. Nix pix, regeringen Reinfeldt, denna gång med Ullenhag i spetsen, serverade mitt ämne för detta inlägg på ett välpolerat och skimrande silverfat. Tack!

Det har sedan en tid tillbaka pratats om att man kanske borde slopa tvångssteriliseringarna i det här landet. Japp, jag pratar om Sverige 2012. Vi sysslar fortfarande med sånt. Har bara nämnt det i förbifarten tidigare.

Bakgrundscheck för er som inte vet nåt:
Mellan 1934-1975 hade vi i detta land en lag om sterilisering. Tvångssterilisering kan vi kalla det för. Även om "tvång" avskaffades 1941. Man slutade med tvång och införde istället s.k "påtryckningar" (läs; hot)
Fint skare va'! Lindas in i lite finare ord och så. Hyckla lite. Lagen ändrades 1941 av den anledningen att man ville komma åt fler grupper. Fler att sterilisera, chop-choppa och avlägsna blindtarmen på. Åtminstone var det det man sa till vissa kvinnor. Blindtarmsoperation. Det fanns ju faktiskt risk för att steriliserade kvinnor skulle kunna öka omoralen i samhället. Börja ligga runt om de visste att de ändå inte kunde bli gravida. Slampor.

Anledningen till att lagen upprättades var för att man ville rensa upp lite. Lite som "Via-Direkt" och "Vanish - Säg farväl till fläckar". Grunderna för sterilisering var
1. Eugeniska
2. Sociala
3. Medicinska

De s.k. abnormiteterna inom dessa ramar passade inte längre in i det nya fina "Folkhemmet". Skapa en norm. Perfekta människor. Om vi ska snacka sociologi; upprätta ett kollektivt samvete där de avvikande skulle exkluderas. Säga farväl till fläckarna på det kollektiva samvetet med andra ord. En person med fint CV och många järn i elden, strängar på sin lyra och bollar i luften var Affe. (Affe som för övrigt betyder apa på tyska). Alfred Petrén, som apan hette, var en psykiatriker, rasbiolog och socialdemokrat som bl.a. sa att man kunde se det som "nödvärn från statens sida" att sterilisera folk.  Så; jag måste härmed hålla ett tal:

Tack staten för att Ni under 30-70-talet steriliserade ca 63 000 människor varav ca 50% gjorde det frivilligt. (De andra 50% lite mindre frivilligt so to speak)
Tack staten för att 90% var kvinnor.
Tack staten för att vi med våra 63 000 chop chop-offer hamnade på en fantastisk andraplats
i världsmästerskapen i sterilisering.
Tack staten för en värdig silvermedalj till oss eftersom
guldmedaljören inte var några mindre än; (fet trumvirvel här tack)
NAZI-TYSKLAND!

Sen kanske man i och för sig borde passa på att tacka staten för att vi sluppit läsa om det i skolan? Tack i alla fall. Ett prov mindre under högstadiet. (Läs; skamfläck. Pinsamt för Sverige. Censur)

Tillbaks till blindtarmsoperationerna. Enligt Maja Runcis som forskat inom ämnet gällde detta genus. Kontroll av kvinnors sexualitet. Sure babylår. Whatever men kanske det kanske. Lagen avskaffades när kvinnorörelsen var lika mycket på den svenska tapeten som träpanel är all over väggarna i Norge. De hade lite flyt feministerna där ett tag under 60/70-talet. Hippietid. Sverige visade framfötterna, eller om det nu var framstjärten, och var det första landet i världen att kriminalisera våldtäkter inom äktenskapet 1965. Initiativtagande, banbrytande och cred till Sverige tydligen. Innan fick mannen doppa brödet i grytan och parkera bilen i garaget bäst han ville. Även om locket var på eller garaget låst för dagen.

"De tår du trampar på idag kan ha samband med den röv du måste slicka i morgon"

Sverige, Sverige mellanmjölkens hemland där vi alla är lika. Där vi är öppna. Toleranta. Accepterande. Där alla är välkomna. Där vi tassar på tå och är rädda för att vara kontroversiella. Rädda för att ta ställning. Där staten inte sysslar med förtryck. Sen har vi ju det där med transpersoner.

Idag, Sverige 2012, tvångssteriliserar vi nämligen transpersoner som vill byta juridiskt kön. Måste erkänna att det verkligen känns helt rätt i tiden. Speciellt med tanke på historien. Jag undrar på vilka av de tre grunderna vi gör det idag? Eugeniska, sociala eller medicinska? Jag gissar på Kristdemokratiska.

Hägglund
& Co satte käppen i det berömda hjulet och därmed har regeringen Reinfeldt trampat på några tår. Med detta sagt låter Stig härmed meddela att han ser fram emot att få se dem slicka varenda svensk transas röv.

För er som tycker att vi än en gång borde köra en landskamp i tvångssterilisering, ni kan ignorera detta. Till Er andra. Varsågoda att signera här.


SOU 2000:20 Dokumentär Avhandling

RSS 2.0