HAPPY BIRTHDAY

Idag är det ett år sedan Stig till denna värld vakna’, detta firas bäst med bubbel och kaka. Kanske borde jag anlita en konstnär som denna kan baka? Hur får man omvärldens ögon att rikta sig till denna sida och fastna där som klister? Kanske borde jag skicka en länk till vår kulturminister? Inget mer rim nu eller i nästa strof, det kan ju inte bli annat än katastrof. (…)


Det har den senaste tiden snackats en hel del om en tårta som skulle förtäras på Moderna Museet då man firande World Art Day och KRO’s 75-årsdag. Ett bakverk, ett konstverk. Vet inte hur jag känner inför att här göra satir på satir. Kanske blir lite tårta på tårta så att säga. I alla fall, den numer rikskända tårtan, föreställandes en svart kvinna skars upp till ackompanjemang av konstnären Makode Lindes jämranden och skrik. Smaskens tårta med ett syfte som enligt vissa framställdes på ett lite mindre smaskens sätt. Syftet var bl.a. att belysa rasism, svartas situation och omskärelse av kvinnor. Därför högg man givetvis in på den nedre delen av denna svarta kvinnokropp först. Inte smaskens alls tydligen. Osmakligt. (Tårtan var dock jättegod sett till smak har jag hört enligt säkra källor).


Smaklig kost men osmaklig konst som fick folk att känna obehag och reagera. Då kan man ju fråga sig om det inte är så konst ska vara? Få folk att tänka lite. Jag menar, hur många diskuterar de otroligt okomplicerade och ickereflekterande men ack så fantastiska streckgubbarna jag gjorde vid fem års ålder. Ingen. Och mina streckgubbar var konst. Missförstådd sådan uppenbarligen.


Dock kan man tydligen göra provokativ konst utan att ha som främsta syfte att vara just provokativ. Tydligen var det bara vita människor där och tittade på spektaklet. Bland annat kulturministern som var den som fick hugga in först på underlivet. Kulturministern är vit. Tårtan svart. Känsligt läge. Tydligen. Madoke Linde sade att han brukar använda sig av redan tidigare kända stereotyper och nidbilder, förstärka dem och allt detta för att belysa rasismen.  (Som han är emot). Gör man som mister Linde kan man sedan bli totalt missförstådd och slutligen kallad rasist. När man själv är svart. Tydligen.


Alltså var är Ni alla flator och straighta vita män i detta? De svarta gnäller över att en vit huggit in på en svart tårta. Att ingen gnäller på att fru straight, kulturministern, ägnar sig åt att bokstavligen lapa i sig lite kvinnligt underliv? Är inte det jättegay om något? Förmodligen trampar jag på jävligt många tår nu men ärligt, var fan är självdistansen i det här landet? Det är en tårta. Skrev det här förra året där jag sade att jag skulle leverera en bok vid namn "De lättkränktas land". Det blev ett jävla kalabalik. Fick svara på lite kommentarer. Står fast vid det.


Moderna Museet, jag har hört att ni blivit JO-anmälda. Att Elisabeth Ohlson Wallin springer ärenden åt PK-kåren och drar in sina tänkta donationer. Jag ska ge er ett tips som kan vara bra för framtiden. Säg att ni ska bjuda in 100 personer. Låt ungefär 10 av dem vara bögar, 15 flator och 25 muslimer. 10 judar, 10 svarta och 10 låginkomsttagare. 10 direkt från Strandvägen och resterande 10 från Sverigedemokraterna så att inte de känner sig diskriminerade. Vi vet ju hur det blev med Nobelmiddagen när de inte blev bjudna. Så nu har Ni garderat er för framtiden, varit lite PK och troligen slipper ni framtida anmälningar. Kvotering är lösningen på ert problem.


Som tack för detta tips samt grattis på födelsedagen räknar jag nu med att få en tårta. Föreställande min header kanske? Skär lite i den så ska vi se om jag blir kränkt eller inte.

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0