BREAKING THE LAW

Svenska rättsväsendet och dess rättssäkerhet. Det är ju inte korrupt ialf, alltid något.

* Tolkarna är tydligen kassa påstår dem. Nej? Fått en handgranat/ ett granatäpple kastat på sig? Lite samma lika sak tycker jag. Ingen skillnad alls.

* Ola Lindholm blir uthängd i press och kan inte berätta alla sidor av storyn i rätten. Hans val dock. Poor thing.

* Gammal nyhet visserligen men kan än en gång konstatera att internet gjort juridiken intressant åter igen. Som man säger, brottsligheten stannar inte vid landets gränser och DET är något som gör juridik jävligt intressant.

En liten bekännelse igen: Jag kan egentligen inte mycket om juridik men helvete vad man kan nörda in sig och då, kan det bli galet kul. Straffskärpningsbestämmelsen 29:2:7 t.ex som lagstiftarna själva indirekt dissar i Stalkingutredningen (SOU 2008:81). Sitta och ställa yttrandefrihet mot religionsfrihet. Titta lite på den sociologiska aspekten gällande lagstiftningen kring kvinnofridskränkning. Mmm, kuuuul! 


Kommentarer
Postat av: Tage Tolk

Man kan ju inte kommentera på DN.se så jag gör det här :-)

Har jobbat många år som tolk. Det finns säkert en hel del nötter som leker tolk. En annan faktor är arvodena som är katastrofala. Ett annat problem är att domstolar mfl kunder försöker spara pengar genom att inte låta tolken närvara på plats utan använder telefontolk. Hur kul är det att tolka ett två timmars samtal mellan en advokat och en flykting, när man bara lagt en mobiltelefon på bordet och tryckt på högtalarknappen? Man ska naturligtvis kunna skilja på granater och frukt, men ibland hör man fel. Upptäcker man det under samtalets gång ska man naturligtvis svälja stoltheten och berätta var man fattat fel. Inget försvar för inkompetenta tolkar, men bättre utbildningar, prov i tolkförmåga, höjda arvoden och vettig teknik (alt. krav på fysisk närvaro) kommer att rätta till mycket av detta.

2011-09-05 @ 19:19:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0