SO YOU SAY ME ARE AN HYPOCRITE

Jag tycker fortfarande att det känns berättigat att använda EU och hyckleri i samma mening. Fina, söta EU som ska ena människor. EKMR har vi oxå, Europakonventionen om mänskliga rättigheter. Det är dessa artiklar allt vilar på. De får inte inskränkas. Aldrig någonsin, typ. I Frankrike får man göra det lite hur man vill, gärna kasta ut lite romer oxå.

Aritkel 9, Tankefrihet, samvetsfrihet och religionsfrihet

2. Friheten att utöva sin religion eller tro får endast underkastas sådana
begränsningar som är föreskrivna i lag och som i ett demokratiskt
samhälle är nödvändiga med hänsyn till den allmänna säkerheten, till
skydd för allmän ordning, hälsa eller moral eller till skydd för andra
personers fri- och rättigheter.

Kan nån förklara hur en jävla heltäckande slöja, som jag personligen visserligen kanske inte alltid förstår mig på men ändå accepterar, kan vara ett hot mot "den allmänna säkerheten, till skydd för allmän ordning, hälsa eller moral eller till skydd för andra personers fri- och rättigheter." Förklara gärna det för mig för jag förstår det inte.

Sedan funderar jag lite över det här med Dawit Isaak. Den svensk eritreanska journalisten som suttit fängslad i Eritrea i 10 år utan rättegång. Leker lite med tanken att han inte hade haft dubbelt medborgarskap. Endast svenskt. Kanske hetat typ Johan Persson. Inte sett ut som att han spenderat några timmar för mycket på beachen. Hade Carl Bildt och resten av de styrande i Sverige låtit detta ske? Hade de suttit och hållit käft och väntat 10 år med att öppna den. Käften då alltså. Förmodligen inte. Han hade varit ute och tillbaks i Sverige för minst 9år sedan. Faktiskt. Pinsamt. Jävligt pinsamt Sverige.


Kommentarer
Postat av: Tindra

Vad är det du inte förstår? Vi lever i en kultur som bygger på att vi är identifierbara. Ute på allmän plats sker det till stor del genom ansiktet. Att dölja det skapar problem. Om man har så mycket problem med lokalkulturen att man inte kan anpassa sig till den ens för en stund är man på fel plats.

2011-09-22 @ 20:08:52
Postat av: jonathan

Det är precis som tindra säger. Kan du inte identifiera brottslingen får brottslingen gå fri och du uppmuntrar brott.För övrigt tycker jag att din engelska borde förgöras.

2011-09-22 @ 20:46:04
Postat av: riek

Slöjan är en urspåring från normalt mänskligt liv.Om Gud existerar så är han upphov till hela universum. En Gud som förmår skapa och upprätthålla universums oändliga galaxer och solsystem, i vilka det sannolikt existerar miljarder av "mänskliga" kulturer på olika utvecklingsnivå, kan ju omöjligt vara så småaktig att han skulle önska att kvinnan på planeten Jorden skulle förvägras att känna vinden smeka hennes hår, att njuta av solen, att möta människor och känna sig sedd och uppskattad etc.

Att inte se det onaturliga och perversa i denna sedvänja är att svika alla de kvinnor som i muslimska länder tvingas leva i ett mentalt och fysiskt förtryck.

Det faktum att det finns kvinnor i Frankrike som försöker skapa sig en identitet genom att bära slöja har inget att göra med alla de kvinnor som lever i förnedring och tvingas till underkastelse i muslimska länder.

Postat av: Cissi

Jag tycker vi skall förbjuda mössa och halsduk också. Stora täckande solbrillor likaså.

Det vet man ju hur sånadär är.... ständigt med något brottsligt i tankarna.

Fasa!

2011-09-22 @ 21:01:46
Postat av: jonatan

Det är en jävla skillnad på solglasögon och heltäckande slöja. Kan du inte se det borde du ta av din.

2011-09-22 @ 21:11:31
Postat av: Wunder

Jag blir lika förvånad varje gång jag läser dylika diskussioner. Det är helt klart konstigt att människor går omkring på stan helt dolda i tyg. Hur jag än vänder och vrider på det så är det helt oacceptabelt - om det inte är fråga om någon karneval eller maskerad eller annat spektakel. Gå omkring utan att synas till vardags?Och för mig är det inte fråga om att dessa dolda skulel vara farliga för att de kan fritt utföra brott. Tvärtom verkar dessa kvinnor mer än lovligt ofarliga.Sedan vet jag inte om det skall förbjudas. Känns ju också konstigt. Men det skall &%/&% i mig inte försvaras - för det kan det inte.Och det är enbart poliskt korrekt att tramsa med och säga att man är för alla människors rätt att göra som de vill. För så är det inte. Vi kan inte alla få göra som vi vill. Ibland måste man välja att göra det som någon annan vill. Så funkar livet.Jag får t.ex. inte knalla näck på stan, snatta i butiker och kissa på din hund. Fast din hund verkar få kissa på min husvägg. Eller får den det?

2011-09-22 @ 22:57:48
Postat av: jonathan

Du har rätt i allt du säger förutom detta: "Och för mig är det inte fråga om att dessa dolda skulle vara farliga för att de kan fritt utföra brott. Tvärtom verkar dessa kvinnor mer än lovligt ofarliga."Butiker har rånats av individer som är skymda samt många bombattentat har som täckmantel att använda burka. Testa googla "Burka terroist".

För övrigt håller jag med dig i mycket av det du säger men någonstans måste linjen dras för att systemet inte skall utnyttjas, tyvärr.

2011-09-23 @ 21:12:57
Postat av: Karpstryparn

Du som driver denna blogg jämför en slöja med Dawit Isaak, en mer patetisk och verklighetsfrånvänd jämförelse får man verkligen leta efter.

Snacka om ett korkat blogginlägg.

2011-09-23 @ 22:08:45
URL: http://www.karpstryparn.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0