LET'S PLAY A LOVE GAME

Alltså EU. Skadeglädjen är total. Vad är skillnaden mellan sandlådan på en lågstadieskola och byråkratins högborg i Bryssel även kallad EU? Ingen troligtvis.

Hela tanken med EU är dels det jag skrev igår men även att ha ett öppet Europa. Res fritt, jobba fritt och hela tjottaballongen eller fadderullan om man inte vill vara som Carina Bergs man. Tanken är även att vi ska hjälpa varandra när det krisar, går det dåligt så täcker de andra upp. I'll be there for you, got your back mate och allt det där. Ovillkorligt? Uppenbarligen inte.

Grekland är fan sämst, det har vi konstaterat många gånger. (En gång, två gånger , tre, fyra). Tydligen har de andra tröttnat på riktigt nu och enligt snubben Mats Hallgren på SvD.se snackar man inofficiellt om att köpa ut Grekland ur valutaunionen. Gört bah gört. Låt dem sköta sig själva (läs: gå under i sin egen ensamhet, lite sådär som va syftet med alltihop). Finanskris finanskris och it's all about the money. Förstår i och för sig inte vad det konstiga är med att Grekland inte ska få sin del av kakan om de inte uppfyller sin del av avtalet. Nej, jag kan inget om ekonomi men jag förstår tillräckligt mycket som att man måste jobba lite för att få sin lön.

Färdigskällt på Grekland för den här gången. Nu, bra Malmström. DN är kassa och har inte lagt upp artikeln på hemsidan men hon piskar Danmark och Frankrike lite på fingrarna. Lägger fram lagförslag om att man inte kan hitta på egna regler om gränskontrollerna hur som helst. Shengen är Shengen.

Så, vad göra med Grekland, Danmark och Frankrike? Tillbaks till sandlådan. Acceptera spelreglerna. Har man gett sig in i leken får man leken tåla.Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0