EVERYONE'S STILL A LITTLE BIT RACIST

* Den där diskussionen om konst ja... Den är som sagt alltid aktuell, tycka vad man vill om Vilks men nu påstås han ha blivit hotad igen. Visserligen "uppger Metro" detta så kanske borde man inte lyssna.

* Ska ta o dampa loss lite. Har inte läst den här boken men antar att jag borde. Trygghetsnarkomanernas land. Jag funderar på att skriva en uppföljare, De lättkränktas land. Okej, man ska inte roa sig på andras bekostnad, man ska jobba lite för ett öppnare klimat och etc etc. Men för fasiken, nån måtta får det väl va?

* Kina-godiset är kränkande. Japp, de har en "förlegad bild av asiater". "Etniska skämt är inte okej". Jo det är okej, men det beror på hur man gör det.

* Bögskämt är tydligen inte heller okej. HBT-certifiera arbetsplatser? Jävligt god tanke, absolut. Hur bra som helst faktiskt men går det inte lite till överdrift? "Faktarutan" tar priset, "prata om pride". Spä på alla fördomar ytterligare? Hur många "HBT-personer" springer för det första runt på Pride? Och den där lilla bokstavskombinationen, HBT, som blivit HBTQ, vad är det för Pk-begrepp? Varför klumpa ihop alla som inte är hetero? Jag förstår mig inte på det där i alla fall.Kommentarer
Postat av: mmmhmm

Nej, bögskämt är inte okej, inte asiatskämt heller. De har de aldrig varit. Tror du verklige natt folk gillar att vara (eller som för HBTQfolk) bli en stående punchline? För övrigt är det väldigt många av oss som springer runt på Pride. Vet du varför? Därför att vissa faktiskt sätter värde på att få känna sig normala en vecka om året. Jag förstår att det är väldigt lätt att det är lätt att säga PK när man måste visa hänsyn för andra, men du veet att som man behandlar andra blir man själv behandlad. Du kan väl försöka låta bli, så kan jag försöka att inte kalla dig egocentrisk.

2011-09-21 @ 13:37:35
Postat av: Karpstryparn

Intressant inlägg helt klart.

2011-09-21 @ 14:37:47
URL: http://www.karpstryparn.blogspot.com
Postat av: Markus

Tja då kan vi ju sluta skämta om vita medelålders män, dumma blondiner med stora bröst, turkar med stora näsor, judar som är snåla, muslimer med bomber i turbanen osv.. Du skall kunna skämta om allt, humor och satir skall aldrig vara PK och man skall inte behöva oroa sig för att nån tar illa vid sig av ett skämt. Däremot, om någon tar illa upp så kan man personligen be om förlåtelse men det är inget hatbrott att skämta om tex bögar, det är humor, humor är till för att locka fram skratt och gemenskap och kan man inte skratta ironiskt åt sig själv eller sin egen sociala grupptillhörighet, ja då kan man nog inte skratta åt särskilt mycket utan att kissa på sig av gråt för att alla är så elaka med mig.2011-09-21 @ 16:07:55
Postat av: Emma

HBT-certifiera arbetsplatser? Herregud, är man icke-hetero så är man inte längre en person. Man tillhör en grupp som står utanför normen och därför måste behandlas annorlunda. Varför kan det inte bara vara min ensak vem jag raggar på, ligger med o.s.v. Jag har en känsla av att samhället skulle vara så mycket finare om alla behandlade varandra som individer.

2011-09-22 @ 13:35:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0