REMEMBER A STAR THAT SHONE SO BRIGHT

Ska skriva lite om musik, det där som jag på olika sätt lagt väldigt mycket tid på genom åren. När jag var yngre scannade jag i stort sett MySpace i jakt på musik. När Spotify lanserades för några år sedan var jag givetvis snabb med att skaffa ett konto. Japp man kunde göra egna konton då utan att betala.

Jag har lite svårt för mycket kommersiell musik, en del funkar men det är nåt med det alternativa som alltid är lite bättre. När det inte låter massproducerat och när man hör musikern bakom. När man hör att de blir ett med musiken. När man hör att de faktiskt lever för det de gör. När de skiter i att bli kommersiella och istället fortsätter att göra sin grej.

När nån av dessa artiser får storhetsvansinne och slutar göra sin grej bara för att man kan få ännu mer publicitet och cash då förlorar artisten  hela sig själv. Typ The Ark i melodifestivalen för några år sedan. Det tog några år för dem att hitta tillbaks, anledningen att de ens gjorde det var troligen eftersom de inför avskedsturnén var tvungna att blicka tillbaka.

En annan som gör detta, tappar sig själv, är Adele.  Hon som man lyssnat på i några år och som själv vill vara lite indie. Hon som vill spela på små klubbar i London, lovade att aldrig bli kommersiell och spela på arenor. Nu vill hon göra arenaturné. Jaha... Jag blev nästan lite putt när jag i somras hörde den första singeln från 21 på de stora radiokanalerna. Jag kunde stå ut med det, kul att fler får upptäcka detta liksom. För mig är hela den skivan Malmö, d.v.s. det var ett tag sen. Igår rann nog nästan bägaren över på riktigt: jag hörde Someone like you på radiokanalen som bara har 10 låtar i sin spellista. Jaha och nej då, hon får göra vad hon vill men hon tappade allt. Det som var Adele.

Onödig fakta: Adele har gått i samma klass som Leona Lewis och Jessie J. Bl.a. Imogen Heap, Katie Melua, Kate Nash och Amy Winehouse har även dem gått på samma skola. Bra skola tydligen.

Kommentarer
Postat av: V

Så sant! Samtidigt är det en hårfin gräns mellan att "göra sin sak" och bli känd. Man strävar ju många gånger att bli känd och då gäller det att våga göra sin sak

2011-10-11 @ 16:43:52
URL: http://musicinmylife.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0