DET ÄR SÅ LOGISKT

Jag har nyligen studerat på heltid och levt på CSN med allt vad det innebär. Inkomst: studiebidrag och studielån 8140 kr i månaden. I december hade jag det så roligt att jag fick hela 8178 kr. Tack som fan! Studentlägenhet 26 kvm med en hyra på 3653. Detta höjdes senare till 3758. Bostadsbidrag 600 kr. Mindre tack som fan!

Bostadssituationen i Lund för studenter känner vi alla till men som tur är finns Malmö nära där bostadssituationen är fortsatt jävlig men ändå lite mindre jävlig än Lund. Man accepterar vilket boende som helst som erbjuds med andra ord, i detta fall kom det enda erbjudandet, efter jävligt många ansökningar, från Malmö. Bo i Malmö, plugga i Lund = pendelkostnad 485 kr i månaden. Bidrag? Nej, men lite studentrabatt i alla fall (ord 690kr). Tack som fan! Till detta tillkommer bl.a. en jävla massa dyr kurslitteratur (det mesta kan köpas begagnat men allt går inte att få tag på i andra hand och även andrahandspriserna är rätt saftiga som student).

Slutsats; vi vet alla hur trevlig den ekonomiska situationen är för studenter.

Håkan Juholt. Inkomst 144 000 kr i månaden. (135 860 kr mer än en student) Han har fått 160 000 kronor för mycket i hyresersättning. Kanske kan man då föreställa sig att hans hyresbidrag är lite mer än en students (max 700kr för studerande). Cirka 7500kr om vi ska definiera "lite mer än en students", dvs ca 10ggr mer. Åh fan!

Han misstänks även ha fått dubbel reseersättning för sin privata bil samtidigt som han fått ersättning för en hyrbil. Jmfr gärna med en students reserabatt på 205 kr. Se på fan!

Folk hackar på högern för att de anklagar vänsterfolk för att vara bidragsfuskare. Kanske är det berättigat när en som uppenbarligen inte behöver bidrag gärna mjölkar alla oss skattebetalare på pengar. Det bästa är att han företräder moraltanternas moraltantparti och inte lever upp till nåt av det. Inte lever som han lär med andra ord.

Vi ska dock inte sticka under stol med att jag aldrig gillat Juholt överhuvudtaget. (<--Kolla gärna länkarna-->) Kallade honom för skojare redan i somras. Nu är det bevisat; en morgontidning täcker idag förstasidan med rubriken "En riktig skojare". Redan liksom. Been there, said that.

Lilla Juholt som aldrig haft koll på nåt och inte heller vet vad han vill med nåt har i alla fall idag sagt att han inte vill, eller tänker, avgå. Fattade man ju att han inte tänker göra, inte nog med att han är sämst, han ser dessutom ser ut som Stalin och det är något som gör det hela ännu roligare. Han kommer dock troligen bli tvungen att gå ändå. Bortsett från att han är en opålitlig skojare och hycklare som utseendemässigt liknar en känd maktgalen kommunist är det ju tur att han har en söt mustasch i alla fall. Förlåt Håkan-Bråkan.

Onödig fakta & info: 1. Det är jättelogiskt att Håkan-Bråkan får mer bidrag än en student eftersom han bara tjänar ca 135 860 kr mer i månaden än en student.
2. Håkan Juholt har fått ca 160 000 kronor för mycket = ca 8000 Toblerone. Mona Sahlin, kom tillbaka.


Kommentarer
Postat av: Anonym

http://viktor.tullgren.net/2011/10/13/storyn-om-juholts-fusk-ar-en-medialogn/

2011-10-13 @ 22:26:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0