YOU BUILT THE FUNDAMENTS ON WHICH I STAND (part 3)

Följetong var det. Går lite sisådär med den. Nästa person lyssnar jag faktiskt på just nu, tack för tipset moster. Hör nu att det uppenbarligen kommer bli ett inlägg om det, senare. Programmets innehåll alltså. Personen jag lyssnar på och ser upp till, huge, är Birgitta Ohlsson. Sveriges EU-minister. Sate vilken inspirerande människa!

* Enda i riksdagen som avstod från att rösta när FRA-lagen skulle klubbas och motiverade det med orden "Som liberal är jag skeptisk till grundprincipen: avlyssning utan brottsmisstanke. " & "För mitt liberala samvete. Jag kände att jag måste markera, för min ideologi."

* Tackade ja till tjänsten som EU-minister när hon var höggravid trots massiv kritik. Besvarade kritiken hon mottog med kommentaren "Jag är gift med en modern man, inte en dinosaurie".

* Hon är en orädd politiker som vågar kritisera, dels länder med stor politisk makt men även andra EU-länder.
"Alla medlemsländer som har gått med har sagt att man ska följa demokrati, männskliga rättigheter etc. Man kan inte komma till Nordafrika och sprida frihetens budskap om man inte sköter sig på hemmaplan."

Inget rövslick här inte. Verkar ju vara lite så inom den där EU-sekten annars. Rövslick. Hon slåss för mänskliga rättigheter och har öppet kritiserat bl.a. Ryssland (ej EU-land) som stoppar Pride-parad efter Pride-parad lika oförklarligt och obefogat som snön stoppar de svenska tågen. Hon är jävligt rak, ärlig och tror på sina egna övertygelser. Tofflar inte, hennes val att inte rösta när det kom till FRA-lagen är ett bevis för det.

Hon är ung, modern och vet vad hon vill. Full av glöd till skillnad från många andra politiker som verkar ha tappat den totalt. Glöden. Tappat allt de en gång trott på och nu verkar tänka mer på sin pay check än att faktiskt göra någon nytta. Det bästa av allt, hon känns inte som en politiker politiker.

Än en gång, bara för att jag gillar personerna som inspirerar mig betyder det inte att jag håller med dem. Människor som går sin egen väg, tror på sig själva och gör det de tror på och brinner för har alltid haft och kommer förmodligen alltid att få min respekt. Birgitta Ohlsson är definitivt en av dem.


Ja, ni ser ju. Satan i gatan vilken färgklick


Kommentarer
Postat av: Moster M

satan i gatan vad inspirerande du skriver!

2011-05-27 @ 14:57:13
Postat av: Anonym

Tack så mycket :)

2011-05-27 @ 20:11:34
URL: http://stighdomino.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0