I CAN MAKE YOU FEEL SPECIAL

Som den nyhetsnorkoman jag är kan jag konstatera att det snackas en hel del om Knugen idag i nästan alla morgontidningar. Det man skriver om är huruvida han har sprungit på "olämpliga klubbar" och liknande. Tjenare Kungen vilket stort och svårt problem och mysterium det där är! Jobbigt att ingen verkar verkar bli klokare efter hans intervju igår.

Jag har lösningen. Ärligt.

Jag tycker synd om Knugen. Faktiskt. Media bedriver häxjakt, Thomas Sjöberg tror att han är Mikael Blomqvist i Millennium-böckerna (ja, trilogin av Stieg Larsson). Förvriden verklighetsuppfattning? Tragiskt. Dessutom framhäver han sin researcher Tove Meyer som om hon vore Lisbeth Salander. Förvirrad kille den där Sjöberg. Tragiskt. Knugen är dålig på att ljuga. Jävligt kass, lyssna på intervjun. Lösningen? Avskaffa monarkin så att Knugen kan få gå på stripp-klubb precis som alla andra. Demokrati.


LET'S KICK IT!

"Don’t back down just to keep the peace. Standing up for your beliefs builds self-confidence and self-esteem"

TRUE COLORS

Drog direkt till Gbg efter jobbet i morse vilket gör att jag nu varit uppe i drygt 27 timmar. Med detta vill jag säga att jag för tillfället är lite lätt dum i huvudet och härmed tar avstånd från allt som kan tänkas gå snett med detta inlägg. Stavfel, syftningsfel och allt sånt.

Det första jag möttes av i Götet, Götelaborg, Gbg etc var en jävla massa pride-flaggor. Hela stan är regnbågsfärgad, varenda flaggstång, buss spårvagn etc. Ingen verkar bry sig om det. Det är ju pride till veckan. Varför bry sig. Skitbra att ingen bryr sig. Ryssland hade tydligen försökt sig på det där med pride-parad idag. Där bryr sig folk, staten och polisen, uppenbarligen alldeles för mycket.
Bilder från Scanpix

När jag ser det där, från Moskva idag. Ja, idag 28.e maj 2011 blir jag inte sur. Inte arg. Inte förbannad. Jag lämnas med hakan nere i marken med en käft större än den ryska polisens idioti. Hur orkar dem ens?

GÖR DET IGEN FÖR OSS (MARKOLIO)

Jag är uppenbarligen  inte uppdaterad men hon har gjort det igen. Cecilia Malmöström oxå tydligen, Birgitta Ohlssons företrädare som numera är EU-kommissionär.

Men bra Tjeckien! Precis så vi ska jobba inom EU. Bra! Helt fantastiskt! * Gör volter och dansar av glädje *

Nej, Malmström och Ohlsson, jag instämmer helt och hållet, skärpning för in i helvete Tjeckien!

YOU SORRY ASS, YOU SORRY ASS. IGEN...

Idag har jag varit i den här staden i exakt en månad utan att lämna stället en enda gång. Rekord sen typ maj innan studenten i alla fall. Faktiskt. Fast jag var iof på kusten där nån gång. Sen i mars då. Sörjer det inte. Skulle egentligen till Gbg i helgen. Sörjer inte det heller. Åker imorrn istället. Ska dit och sova. Faktiskt.

Ytterligare en av världens mest efterspanade män har tydligen gripits. Ratko Mladic. Det slog mig direkt nu när journalisterna började prata om rättvisa och upprättelse för anhöriga att de för knappt en månad sedan även kallade en kula i huvudet på Bin Ladin för rättvisa. Helvete! Hur ska ni ha det egentligen? Vad är rättvisa, en rättegång eller en avrättning? Bestäm er!

Ser nu att DN skrivit om detta. Likheterna men även skillnaderna mellan dessa två tjommar och deras öden. Tydligen låg det i folks allmänintresse att se Bin Ladin död, "...ett massivt folkligt stöd för att jaga och få tag i bin Ladin död eller levande". Bökigt med rättegång oxå. Ahaaa, men då förstår jag. Helt otroligt, vilken uppenbarelse. Helvete, vilken aha-upplevelse! Då känns det ju genast lite mer rättvist. Förståeligt. Rättvisa.

YOU BUILT THE FUNDAMENTS ON WHICH I STAND (part 3)

Följetong var det. Går lite sisådär med den. Nästa person lyssnar jag faktiskt på just nu, tack för tipset moster. Hör nu att det uppenbarligen kommer bli ett inlägg om det, senare. Programmets innehåll alltså. Personen jag lyssnar på och ser upp till, huge, är Birgitta Ohlsson. Sveriges EU-minister. Sate vilken inspirerande människa!

* Enda i riksdagen som avstod från att rösta när FRA-lagen skulle klubbas och motiverade det med orden "Som liberal är jag skeptisk till grundprincipen: avlyssning utan brottsmisstanke. " & "För mitt liberala samvete. Jag kände att jag måste markera, för min ideologi."

* Tackade ja till tjänsten som EU-minister när hon var höggravid trots massiv kritik. Besvarade kritiken hon mottog med kommentaren "Jag är gift med en modern man, inte en dinosaurie".

* Hon är en orädd politiker som vågar kritisera, dels länder med stor politisk makt men även andra EU-länder.
"Alla medlemsländer som har gått med har sagt att man ska följa demokrati, männskliga rättigheter etc. Man kan inte komma till Nordafrika och sprida frihetens budskap om man inte sköter sig på hemmaplan."

Inget rövslick här inte. Verkar ju vara lite så inom den där EU-sekten annars. Rövslick. Hon slåss för mänskliga rättigheter och har öppet kritiserat bl.a. Ryssland (ej EU-land) som stoppar Pride-parad efter Pride-parad lika oförklarligt och obefogat som snön stoppar de svenska tågen. Hon är jävligt rak, ärlig och tror på sina egna övertygelser. Tofflar inte, hennes val att inte rösta när det kom till FRA-lagen är ett bevis för det.

Hon är ung, modern och vet vad hon vill. Full av glöd till skillnad från många andra politiker som verkar ha tappat den totalt. Glöden. Tappat allt de en gång trott på och nu verkar tänka mer på sin pay check än att faktiskt göra någon nytta. Det bästa av allt, hon känns inte som en politiker politiker.

Än en gång, bara för att jag gillar personerna som inspirerar mig betyder det inte att jag håller med dem. Människor som går sin egen väg, tror på sig själva och gör det de tror på och brinner för har alltid haft och kommer förmodligen alltid att få min respekt. Birgitta Ohlsson är definitivt en av dem.


Ja, ni ser ju. Satan i gatan vilken färgklick


BYE BYE, MRS AMERICAN PIE

Dags att tysta Oprah för gott. På bloggen då, ber om ursäkt. Egentligen är det DN som borde göra det eftersom det är de som har autostart på klippen. Fixa PLAY/PAUSE, lär av YOUTUBE för fan! Kan ju finnas en anledning till att de är typ världens största streaming-site. Kanske.YOU BUILT THE FUNDAMENTS ON WHICH I STAND (part 2)

Vi börjar med den självklara, Elisabeth Ohlson Wallin. Fotograf och konstnär som gjort/gör konst som gett upphov till en hel del livliga debatter genom åren. Mr Poop (nån i ordningen av alla de vitklädda i lustig hatt) ställde in sitt besök med Sveriges ärkebiskop efter att han fått kännedom om Ecce Homo, hennes första utställning. Lokalerna bombhotades, hon mottog dödshot etc. Om nån undrar varför Påven och hans undersåtar blev lite vrånga så var det för att E. Ohlson Wallin gjorde en egen och rätt modern tolkning av Jesus & co i sin utställning. Han, Jesus alltså, blev här lite bög, lite transa. Rätt egen och modern så. (Här kan man hoppa till sista stycket om man redan vet vem hon är och vad hon gjort)

Efter den har hon bland annat gjort In hate we trust och nu senast Jerusalem. In hate we trust var den första jag såg och det var här jag fick upp ögonen för hatbrott men även för konst, främst fotokonst. Temat för Jerusalem skulle man kunna se som en bredare version av Ecce Homo då den inte bara riktar sig mot kristendomen utan även mot judendomen och islam. Världskulturmuseet i Gbg stoppade till en början Jerusalem men fick till slut ge vika. När utställningen väl var på plats liknade det, enligt mig, mer en flygplats än ett museum. Djisses, säkerhetskontroller utan dess like! Onödigt svammel. Väldigt onödigt.

Som sagt, det där är inte det väsentliga. Verkligen inte. Anledningen till att jag fullkomligen, faktiskt, älskar den här konstnären är inte bara för hennes fantastiska bilder. Det är för hennes sätt att ifrågasätta sådana fundamentala instanser som exempelvis religionen faktiskt utgör. Hennes sätt att väcka debatt och nästintill slåss för sin och andras rätt till yttrandefrihet , framförallt inom konsten, är något jag beundrar. Vad jag menar med det sista får vi ta någon annan gång. Lång historia. Hon är en konstnär med lite, sårry, mycket skinn på näsan som folk helst vill få tyst på men trots det kör hon bara på. Går sin egen väg. Kör bah kör säger jag!

I samband med Jerusalem var hon med i SVT debatt och det såg ut såhär:


YOU BUILT THE FUNDAMENTS ON WHICH I STAND (part 1)

Tänkte inleda en följetong. En följetong där jag presenterar olika personer som inspirerat och inspirerar mig. De är inte så många dock så det blir en kort följetong. Logiskt.

Vad de alla har gemensamt är att de av vissa ses som provokatörer. Enligt mig är de bara raka. Inget jävla hysh hysh, rätta sig i ledet, göra sånt som förväntas av en et cetera, et cetera. De går helt enkelt sin egen väg. En viktig liten detalj bara. När jag säger att jag tycker att de är inspirerande betyder det inte att jag håller med dem. Så, då var det sagt. Let's kick it! Senare. Rätt schysst cliff hanger så...

THE WINNER TAKES IT ALL

Det blev Bill och Bull. Intressant. Kul med en politiker (Bull) som kanske kan nåt oxå gällande det hon ska snacka om. Till skillnad från de andra riksdagspartierna liksom... Med det lilla yttrandet menar jag att högskolepoängen inte direkt haglar över de andra partierna. Typ Beatrice Ask , just sayin'... Miljörättsjurist tydligen. Inte Ask dårå. Verkligen inte.

Bull & Bill
Bull & Bill

NEVER MIND, I'LL FIND SOMEONE LIKE YOU

Först en hyllning till kvinnan bakom dagens rubrik. Adele, du är bra. Så. Sitter här och försöker krysta ur mig något smart om att Miljöpartiet har sin kongress i Karlstad den här helgen, kongressen där de ska välja nya språkrör. Kommer uppenbarligen misslyckas så jag låter bli. Det blir bäst så.

Mötte upp några vänner på en servering i Karlstad igår och tydligen hade Puff gått förbi tidigare. Gick sedan förbi en annan servering där jag misstänker att även Piff kanske befann sig. Det är alltså Maria Wetterstrand och Peter Eriksson som jag kallar för Piff och Puff. Anledningen till att jag uppkallat dem efter Disney's egna dampbarn är att det är lättare att komma ihåg. För mycket namn annars. Överflöd.

Tydligen är det denna helg som är deras sista som Piff & Puff. Tråkigt. Eftersom jag uppenbarligen inte kommer skriva någon smart analys över detta språkrörsval så säger jag bara att det ska bli intressant att se vilka det nya radarparet blir och hur dem är. Efter det jag läst verkar det som att det med största sannolikhet blir en Gustav Fridolin och en Åsa Romson. Vem kommer att komma ihåg det? För mycket namn. Överflöd. Låt oss säga Bill och Bull istället. Bill och Bull.

TELLING EVERYBODY OH JUST HOW TO LIVE THEIR LIVES

Antalet anmälda hatbrott ökar i år igen enligt BRÅ's senaste rapport och nån Kristdemokrat i Skåne vill ompröva Kristdemokraternas inställning till homoadoptioner. Vafan händer med världen? Världen är i chock. Att Alf Svensson sätter sig mot detta gör omvärlden än mer förvånad. Eller kanske inte.

Alf "Affe-ponken" Svensson som i samband med debatterna i riksdagen gällande könsneutrala äktenskap antydde att vi lika gärna kunde införa månggifte när vi ändå är i farten. Det var han i och för sig inte ensam om. Några fler av KDs gubbar och gummor som tjötade om det. Kan ha missuppfattat dem oxå. Sällan. Men månggifte då alltså. Ja du Affe-Ponken, inte lätt inte. Jag håller med dig, varför inte liksom? Månggifte och könsneutrala äktenskap är ju faktiskt precis samma sak. Ingen skillnad alls.


©Elisabeth Ohlson Wallin - Förakt


I DO NOT BELIVE IN FAILURE. IT IS NOT FAILURE IF YOU ENJOYED THE PROCESS

Skippar låttexten idag och satsar på ett redigt quote istället. Kvinnan som bara spottat ur sig visdomsord säger adjö. I alla fall till sin talkshow. Tråkigt kan man tycka då men nej. Man måste gå vidare, alltid. Ytterligare något jag erfarit det senaste året, att det tydligen är lite så det funkar. Carpe momentum, misslyckas, bryt ihop. Res dig, lär av det, gå vidare, och lite sådana saker. Alltid.

"Breathe. Let go. And remind yourself that this very moment is the only one you know you have for sure."

(Här var det ett filmklipp men DN var för dåliga)

HIGHWAY TO HELL

Skrev någon form av dålig vägbeskrining för några dagar sen. Inte jättedålig, inte var det en vägbeskrivning heller. Snarare ett referat. Hursomhelst, oavsett vilken väg man tar så har man i alla fall vidgat sina vyer och fått lite körerfarenhet. På en av de sämre vägarna som ledde till the road from hell, highway to hell, fick jag komiskt nog med mig ett citat som jag uppskattade. Varför jag tyckte det var komiskt orkar jag inte förklara här.

"The person who said it can't be done should not interupt the person doing it." Lite så jag jobbar nu.

Över till nåt helt annat. Skrev i mitt första inlägg att man borde ägna ett inlägg åt Örebro eftersom de då haft en massa fuffens för sig den senaste tiden. Dags att skälla på de igen. Okej Västgöta oxå. Framförallt Västgöta faktiskt.  Knappt Örebro överhudvudtaget. I alla fall; Satan i gatan vad dåligt ni röstar! Skriver två bokstäver så får man dra egna slutsatser. SD. Det är inte det största problemet. Nej, SD = demokratiskt valda. Eller? Nej, Västra Götaland ni röstade inte dåligt. Ni var få som röstade. Pinsamt dåligt valdeltagande. Riktigt pinsamt. Kom inte och gnäll sen. Den man ligger med får bädda eller vad det nu är man säger. BREAKFAST EPIPHANIES

Kreativiteten flödar, jag har ingenting och säga och jag säger det. Typ så. Utfyllnad kommer nu.

Skrev nån gång att jag skulle återkomma när jag har en åsikt om Veronica Maggio's "Satan i Gatan". Vi kan väl säga som så att jag inte längre kan lyssna på den på Spotify. Max 5 ggr. Fuck. Kan även tillägga, eftersom hela världen vill veta, att jag har köpt en biljett till Peace unt Lôôve. Det bar emot i mitt "hej! Jag ska ut o resa"-tänk. Jag fick beslutsångest när bankdosan väl skulle upp. Försökte tänka "vafan, man lever bara en gång. Är diffen i slutändan lika mycket som min p&l-biljett så får man fan fixa det." Still beslutsångest. Faktiskt. Loggade därför in på min norska bank och tänkte: Aha ja...

Nej gott folk, dags att börja leva nu, inte i höst. Fuck PAUSE, let's press PLAY. Lite så. Jag ska resa. Som mormor sa (kan ha varit mamma oxå. Lite same shit different names, de är ju släkt. No shit Sherlock & hoppsan Kerstin vilken epiphany?!) Anyhow, mormor/mamma sa: det löser sig sa han som sket i vasken. Förhoppningsvis. Avslutar med dessa kloka visdomsord från en tidigare generation. Överflödigt.DET KALLAS TVIVEL

"Att tvivla på allt och att tro på allt är två lika bekväma lösningar, eftersom båda befriar oss från behovet att reflektera."


Henri Poincaré

DEAR MR. PRESIDENT

Tror Pink kommer att få ytterligare en person att dedikera den där låten till. Det har länge spekulerats om att Newt Gingrich ska ge sig in i kampen om att bli republikanernas kandidat i det amerikanska presidentvalet 2012. Nu är det bekräftat. Jordens största skojare, dessutom lite lätt trångsynt, vill kandidera till presidentposten. Fantastiskt. För den som inte känner till Gingrich så är han snubben som konverterat till katolicismen och börjat gå i kyrkan, trots att han inte brytt sig innan, för att få fler väljare. Republikanerna är tydligen kristna. No shit Sherlock! Dessutom var han en av de främsta mupparna som förespråkade Proposition 8 i Kalifornien 2008. Den lilla proppen som förespråkade riktiga äktenskap. Fint skare' va'! Tycker han verkar vara en sann republikan. Hoe Gingrich! Oops sårry...Go Gingrich!
LIFE IS A ROAD

Som Backyard Babies sjunger. Dock med en jävla massa korsningar och avfartsvägar. Inga återvändsgränder dock, kanske en sån med en vändplats i så fall. Har haft en del diskussioner idag, har försökt sammanfatta de senaste 11 månaderna. Slutsatsen blev i alla fall att jävlar vad många korsningar man åkt förbi det senaste året. Svängt rätt några gånger. Fel någon gång också. Inte. Alla vägar bär till Rom.

Att jag det senaste året varit lite överallt och ingenstans gör mig absolut ingenting för sate vad rik på erfarenheter man har blivit. Jag har gjort fler vägval det senaste året än vad jag hade gjort totalt innan. Hittade ingen GPS heller. Började med branta vägar uppför fjäll, norsk vägstandard dessutom men med fina omgivningar, följt av platt bred asfalt. Kanske lite vårgrus kvar under en period, som innan de sopat gatorna liksom. Riktigt bra asfalt men man glider inte överallt. Om man hade åkt longboard alltså. En stor sten lite här och där men som man lyckats väja undan för.

Sedan bar det av till en grusig jävla landsväg, stora gropar att trampa snett i. Körde alldeles för fort på den gjorde jag oxå. Krockade nästan med ett träd. Hittade en vändplats och tog mig till en liten lång, smal och öde väg med dåligt väder dessutom. Satan i gatan vilken jävla skitväg, trodde aldrig den skulle ta slut men himmelen sprack upp. Som den tydligen alltid gör. Ungefär där är jag nu, hatar att erkänna det, nästan perfekt asfalt. Inte "platt, svart, perfekt longboard"-asfalt. Mer landsvägsasfalt med några år på nacken, lite knottrig men funkar bra för longboard. Jävligt bra faktiskt.

Har hittat GPS:en oxå. Det är jag själv det. Visar sällan snabbaste vägen men man kommer fram till slut, lite vägarbeten och sånt längst vägen bara.

I SAID HEY! WHATS GOIN' ON?!

Vad fan blir det? Snorvalparna är ju grymmare än Gitarrorkestern. För de som inte vet har jag spelat i en sådan. Japp, jo...

Btw så fick vi en lapp i brevlådan om att lämna grejer till Myrorna (frälsningsarmén). Tack men nej tack. Tack.

GET YOUR ASS ON THE DANCE FLOOR

If God is a DJ
Life is a dance floor
Love is the rhythm
You are the music

Lögn. Jag är inte Gud. Vi kan väl sammanfatta dagen så.

SJUNG HALLELUJA OCH PRISA GUD!


©Elisabeth Ohlson Wallin

Idag är det söndag. På söndagar går man i kyrkan. Inte nog med det, Åke har namnsdag idag. Sjung halleluja och prisa Gud för idag har ingen mindre än Herr Green namnsdag! Åke då alltså, Åke Green. För den som inte känner till denna fantastiska mysfarbror så tänker jag låta vår kära pingstpastor presentera sig själv längre ned på sidan. (Det fetstilade är dock The Ark) Jag kan väl säga som så att om det är någon som förtjänar att bli helgonförklarad så är det Åke Green. Precis som Mr Poop (läs 5/5). Kanske konstnären bakom bilden högst upp också. Fast på riktigt i så fall. Hon, Elisabeth Ohlson Wallin, (nämner jag henne?) har icensatt farbror Greens rikskända predikan från 2003. Fängelse fick han. Överklgade gjorde han. Frikänd blev han också, i både hovrätt och i HD. Det var inget hate speech. Nej, det var det ju faktiskt inte.


And you're totally fogged in your head
Bibeln tar upp och undervisar om dessa abnormiteter.
If you were serious right now when you said
Sexuella abnormiteter är en djup cansersvulst på hela samhällskroppen.
That "it's because
Herren vet att sexuellt förvridna människor kommer att våldta djuren.
They will be bullied in school"
Inte heller djuren går fria från människans sexuella behov och branden som är tänd i en människa.
'Cause that means you let the bullies set the rules
Utan t.o.m. detta kan man ägna sig åt.(...)
And you can legislate and oppress
Paulus talar i 1Tim.
1:10 om perversa människor. Pervers är översatt från grundtexten som säger En som ligger med pojkar.
And you can make my life a mess
Alla homosexuella är inte pedofiler eller perversa.
But you can't change the way I feel
Men man öppnar ändå porten till förbjudna områden och låter Synden få fäste i tankelivet.
Or convince me that my wish is unreal
Och den som är pedofil idag börjar inte som sådan.

And you can strike me down
Man börjar helt enkelt med att byta sitt umgänge.
And fence me
Det var så det började
And you can claim
Att vara "trogen" i ett homoförhållande är inte på något sätt ett bättre förhållande än där man byter partner ofta.
That there's opinion against me
Det är lika föraktligt i Guds ögon. Från Guds sida är det att förkasta
But I'll still win over you, Sir
och från Guds sida är det lika mycke synd om man byter partner ofta eller lever i ett homosexförhållande.
'Cause if you fight love,

Det spelar ingen roll inför Guds ord.
You're always a loser

Grattis på namnsdagen Åke!


Idag är det söndag. På söndagar går man i kyrkan. Inte nog med det, Åke har namnsdag idag. Sjung halleluja och prisa Gud för idag har ingen mindre än Herr Green namnsdag! Åke då alltså, Åke Green. För den som inte känner till denna fantastiska mysfarbror så tänker jag låta vår kära pingstpastor presentera sig själv längre ned på sidan. (Det fetstilade är dock The Ark) Jag kan väl säga som så att om det är någon som förtjänar att bli helgonförklarad så är det Åke Green. Precis som Mr Poop(läs 5/5). Kanske konstnären bakom bilden högst upp också. Fast på riktigt i så fall. Hon, Elisabeth Ohlson Wallin, (nämner jag henne?) har icensatt farbror Greens rikskända predikan från 2003. Fängelse fick han. Överklgade gjorde han. Frikänd blev han också, i både hovrätt och i HD. Det var inget hate speech. Nej, det var det ju faktiskt inte.


And you're totally fogged in your head
Bibeln tar upp och undervisar om dessa abnormiteter.
If you were serious right now when you said
Sexuella abnormiteter är en djup cansersvulst på hela samhällskroppen.
That "it's because
Herren vet att sexuellt förvridna människor kommer att våldta djuren.
They will be bullied in school
Inte heller djuren går fria från människans sexuella behov och branden som är tänd i en människa.
'Cause that means you let the bullies set the rules
Utan t.o.m. detta kan man ägna sig åt.(...)
And you can legislate and oppress
Paulus talar i 1Tim.
1:10 om perversa människor. Pervers är översatt från grundtexten som säger En som ligger med pojkar.
And you can make my life a mess
Alla homosexuella är inte pedofiler eller perversa.
But you can't change the way I feel
Men man öppnar ändå porten till förbjudna områden och låter Synden få fäste i tankelivet.
Or convince me that my wish is unreal
Och den som är pedofil idag börjar inte som sådan.

And you can strike me down
Man börjar helt enkelt med att byta sitt umgänge.
And fence me
Det var så det började
And you can claim
Att vara "trogen" i ett homoförhållande är inte på något sätt ett bättre förhållande än där man byter partner ofta.
That there's opinion against me
Det är lika föraktligt i Guds ögon. Från Guds sida är det att förkasta
But I'll still win over you, Sir
och från Guds sida är det lika mycke synd om man byter partner ofta eller lever i ett homosexförhållande.
'Cause if you fight love,

Det spelar ingen roll inför Guds ord.
You're always a loser

Grattis på namnsdagen Åke!


HE MAKES A LINE IN THE NEWS

Dire Straits sjöng om en som gjorde det. Skapade rubriker alltså. Den här snubben gör också det. Definitivt. "Apa eller möjligen björn"..."Huruvida han fick något byte är oklart". Syftar de på käk eller stålar? Come on DN, tydlighet uppskattas. Suck.

En till som kan det där med att skapa rubriker. Rubrikerna verkar dock vänta för den här videon som släpptes lagom till påsk. Märkligt.


I'M ABOUT TO COMMIT A CRIME

Först: dagens rubrik. Nu; dagens bekännelse: Kriminalpolitik är kul. Intressant och kul. Där slutade ni förmodligen läsa. Om ni läser ända hit så kan jag även erkänna att hatbrott är något som verkligen intresserar mig. För att enkelt förklara hatbrott är det brott där man kränker någon p.g.a något personen i fråga är. Kan ha att göra med religion, etnicitet, sexuell läggning etc. Ska inte snacka mer hatbrott nu. Kommer säkert skriva mer om det framöver. Kanske redan imorrn. Vem vet. Hatbrott handlar alltså om demokrati. Demokrati, något fantastiskt som vi har i Sverige, absolut är den också. Tror vi. Nixpix, lögn och bullshit.

På tal om demokrati, är det något som gör mig riktigt putt så är det bristande rättssäkerhet. Dålig rättssäkerhet = brister i demokratin. Hör liksom ihop. Tänk Berlusconi. Igår publicerade DN en debattartikel skriven av advokaterna Jens Lapidus och Johan Åkermark. De instämmer till viss del i den kritik som Julian Assange riktat mot Sverige gällande bl.a. de svenska häktestiderna som t.o.m FN's tortyrkommité kritiserat. Dags att göra något kanske? Nej, onödigt. Också det svenska systemet med nämndemän ifrågasätts även om advokaterna kanske kritiserar det på fel grunder. Åldersdiskriminering? Skulle snarare påstå att det verkliga problemet är att nämndemän från Sverigedemokraterna är med och avgör asylärenden. Kalas! Man ska komma ihåg att de här advokaterna tydligen jobbat på samma byrå som Assange's försvarsadvokat. Objektivitet uppskattas.

Claes Borgström, företrädare för tjejerna som ska ha utsatts för övergrepp av Assange, yttrar sig idag. Svarar som en riktig politiker gör han också. När man läser det och sånt som har med Assange att göra ska man komma ihåg två saker:

1. Han har varit JämO.
2. Han är socialdemokrat.

Säger egentligen allt. Lyssna inte.

I'M ONLY HUMAN I MAKE MISTAKES, I'M NOT THE DEVIL BUT I SURE AIN'T NO SAINT

Angående dagens rubrik gäller den uppenbarligen inte berörda personer i detta inlägg. Känner att jag faktiskt borde skriva något om Vatikanen. Att påven, the pope eller the poop om man så vill, blivit saligförklarad. Före detta påven bör tilläggas. Det var några dagar sedan visserligen men bättre sent än aldrig. I alla fall, år 2011 inleder katolska kyrkan alltså en process som kommer leda till att lite kött och blod, ursprung; mänsklig pung,  ska helgonförklaras. Hmm, medeltiden ringde just och ville ha sitt jippo tillbaka? Kan tillägga, för att använda påvens egna ord (nästan i alla fall), att jag tycker att det är lika viktigt att rädda mänskligheten från Vatikanen som att rädda världens regnskogar från utplåning.... Behöver nog inte skriva så mycket mer än så. Fattar man inte vad jag menar kan man kolla the poop's lika poopiga jultal från 2008.

Kan även tipsa om dagens krönika i DN som var minst sagt läsvärd. En krönikör vid namn Dilsa Demirbag Sten som inte direkt räds orden när hon jämför Dalai Lama & Mr poops likheter när det gäller förtryck. Låter törrt. Det är det också. Oavsett så kan jag efter att ha hört dagens P3 nyheter och läst detta bara dra en slutsats. Facebook ägs av Laman & Mr Poop:


Kyss? Skulle nog bara kalla det äckel.

DET ÄR SÅ JAG SÄGER DET

Har inte så mycket att säga idag. Tror inte någon orkar läsa ytterligare ett inlägg om Osama Bin Ladin.

"I have nothing to say and I am saying it" - John Cage. Tack.

TELL THE DEVIL I SAID "HEY" WHEN YOU GET BACK TO WHERE YOU'RE FROM

Att Usama bin Ladin, förutom nu även en kula, hade nåt seriöst fel i huvudet råder det inget tivel om. Frågan är dock om resten av världen är så mycket bättre. Världen firar att han dött. Börsen går uppåt. Självklart. Som att terrorn är historia. Nej? Naivt tänkt folk, naivt. Det kommer säkerligen någon ny tjomme snart som är minst lika störd i bollen.

Hillary Clinton, världspressen och lite annat folk här och där hävdar att rättsvisa skipats. Att försvara Usamas, minst sagt, taskiga människosyn och långa CV över karriären som mördare och pundhuvud vore att gräva sin egen grav men att människor världen över kallar en avrättning för rättvisa får i alla fall mig att fundera lite. Vad har vi för rubbad bild av begreppet rättvisa egentligen? Intressant ledare på DN idag. Å andra sidan; vad hade alternativen varit? Rättegång? Knappast. "Terrordåd och frigivningsförsök välkomnas gladeligen". Nädå, kanske var det lika bra att Bin Ladin trillade av pinnen. Knoppade av. Checkade ut. Knackade på porten etc. Frågan är väl vilken port. Knappast den här porten i alla fall.

Läste på DN att Obama fick tre alternativ. Föreställer mig att det såg ut så här. (Ca 10 sec in i klippet)

YOU'LL NEVER SEE ME AGAIN

Jag trodde att det här med blogg skulle vara en rätt skön och kravlös grej men icke. Plötsligt förväntas det att man ska nämna vissa personer här så att de kan söka på sig själva och få träffar. Så visst, varsågod Petra, det här inlägget tillägnas helt och hållet dig.

Jag ska presentera Petra lite kort för er. Petra är min kära kursare. Petra är från "the hoods of Sthlm" men till hjärtat en sann Malmöit. I alla fall verkar det så. Petra är en person jag tillbringat otaliga timmar med på Malmö Stadsbibliotek inför tentor. Petra är även hjärnan bakom "the Prank" mot en annan kursare. (Lägg märke till att jag inte nämner några andra personers namn, this is YOUR 5 min of fame). Petra har en kompis som bor granne med, sate va' jobbigt att inte nämna andra namn, en känd Malmöit som spelat i Hoola Bandoola Band. Gott folk, googla och ni vet vem jag menar.

Petra är även anledningen till att jag numera har glasögon. Petra är en lång och långhårig tjej och "äldre än 12 år". Jag misstog Petra för att vara en liten, korthårig pojk på 12 bast...Glasögon, check. (Petra, har du lagt märke till hur många gånger jag nämner Petra? Allt för att öka dina sökträffar)

Dagens bekännelse:
kan hända att jag kanske saknar Petra och resten av skånefolket och skånelandet en aning. Detta gör att dagens rubrik är en lögn. I'll be back. Rubriken är dessutom tagen från en låt av en annan Petra som är nästan är lika bra som min vän Petra men som faktiskt har en snyggare frisyr. Sårry Petra. Inte den andra Petra alltså.

YOU SORRY ASS, YOU SORRY ASS

Jag har en t-shirt med en bild på "The Killers". Det är inte The Killers. Bandet på bilden ser ut som The Beatles. Det är inte The Beatles heller. Det är George W Bush, Adolf Hitler, Saddam Hussein och Osama Bin Ladin. Den sistnämnda spelar bas i bandet. Han dödades även inatt. U.S.A dansar på hans grav, jag har min t-shirt på mig. Inte av samma anledning som U.S.A dansar dock. Ren slump. Fick reda på detta efter att jag spenderat lång tid vid min byrå med att noga valja t-shirt för dagen. Jag måste vara synsk.

U.S.A måste vara lite sjuka i huvudet. Okej, Bin Ladin var det oxå, utan tvekan, men att dansa och fira efter att ett gäng soldater satt en kula i huvudet på någon och "tillfångatagit" kvarlevorna, förstört och gömt dem funderar jag lite på hur man är funtad. Som en människa troligen. Intressant det där. Ska även bli intressant att se om den där atombomben som ligger gömd någonstans i Europa exploderar snart. Den skulle ju detonera i händelse av Bin Ladin's död.

Nån kanske har märkt att jag använder låttexter som rubriker. Idag bjuds det passande nog på "Death to the martyrs" av The Ark.

JAG VISSTE MER OM MUSIK ÄN OM ENGELSK SKOLGRAMMATIK

Dags för en bekännelse: Jag är ingen språkpolis. Tänker inte bli någon heller.

Förra helgen, efter att jag varit på Ribban och jobbat på ugglebrännan, följde jag med min läkarvän hem där hennes pappa bjöd på pizza. Fantastisk pizza. Fantastisk ugglebränna oxå. Det bjöds även på en diskussion om hur facebook påverkat vårt språk. Hur vi helt plötsligt börjat slänga oss med ordet "gilla" lite hit och dit, kors och tvärs, härs och tvärs, upp/ner, in/ut etc. Ni fattar. Dessutom verkar vi har glömt bort allt av vad våra grammatiklärare sa till oss i skolan med tanke på hur vi böjer skiten. Ordet alltså. Gillar syftar jag på. Enligt en artikel verkar felet ha sin grund i översättningen från enkelska till svenska. Mhmm, nämen se på fan.... Onödigt vetande.

Orsaken till den här onödiga utläggningen är att det nu finns en gilla-knapp på bloggen. Man kan även klicka på den. Nödvändigt.

Efter allt tjaffs om ansiktsboken känns klippet här nedanför passande. Av någon anledning tycker jag att sångaren påminner om en viss dansinstruktör. Kanske är det en kombination av micen, hans schyssta moves och den fina skjortan som gör det.


RSS 2.0