VARJE TORN DU BYGGER UPP SKA NÅN ANNAN RASA NER

Har egentligen massa att göra. Drar om 10 timmar. Borde börja packa. Kommer vara upptagen resten av veckan med att spana in bl.a. detta:

 Gör vad ni vill med den sista bilden. Inte jag som tagit den ändå. Spana in som sagt. Framför allt det där sista. Med mera med mera. Hårtliv.nu

JAG KLÄR AV MIG NAKEN

Undrar när jag gick från att vara arbetslös, totalt uttråkad och sysslolös till att inte ha en ledig jävla sekund tills det att man går o lägger sig. Aja, I'm back on track. Där jag alltid varit. Gött. Semester en vecka med start imorgon ialf. Alldeles för mycket att göra innan det.

Det där med censur ja... Ska ta det nån gång som sagt. Tills dess flinar vi lite åt att fotografiska tofflar.


©Robert Mapplethorpes - Lisa Lyon 1982
Ocensurerat. Lite så jag jobbar.

MAN! I FEEL LIKE A WOMAN?!

...och med läsarna kommer näthatet och alla trevliga besserwissers. Förmodligen direkt från flashback. Hej hej tjena på er! Keep on hatin' och in hate we trust, kör bah kör! Det blir ju faktiskt så mycket trevligare så.

Spy lite hat idag oxå kanske? Intressant artikel i DN idag nämligen. Rika föräldrar som inte vill ha flickor låter dem genomgå en könskorrigering. Barn ett till fem år gamla. Utan deras godkännande eftersom de för det första knappt är tillräckligt gamla för att kunna yttra sig överhuvudtaget. Etik tror jag det kallas för.

Undra om "pojken" i vuxen ålder kommer att komma ihåg att han faktiskt föddes som tjej? Är päronen så trevliga att de opererar om henne/honom som spädis blir man ju inte direkt chockad om de inte ens berättar det sen. Etik.


OH HAPPY DAY!

...och vi vaknar upp till ännu en fantastisk dag i denna fantastiska värld!

* "Kvinnor blir av med sina medfödda mänskliga rättigheter och utsätts för rent hemska lagar. De här åtalen förvandlar gravida kvinnor till en annan sorts människor och fråntar dem deras rättigheter". Kvinnor som får missfall åtalas för mord. Bra jobbat!

* 1 100 våldtäkter om dagen i ett och samma land. 400 000 kvinnor utsatta under ett års tid.

* Våldtäkter som krigsvapen, åtminstone i Libyen. Viagra delas ut till trupperna. Misstänker att läkemedelsföretagen tycker att det rullar på bra...

* Google är mesar, de tofflar och censurerar sig själva.

Dagens nyheter som ger lite hopp om mänskligheten i alla fall:

* FN skickar stöd till våldtäktsoffren i Kongo

* New York blev just lite bättre än Californien. Som sjätte delstat tillåts nu könsneutrala äktenskap. Grattis, kanske dags för de andra 46 att skärpa sig i "frihetens land"?


DON'T HATE ON ME

Agneta Broberg. Lägg det namnet på minnet. Nya DO tydligen skriver DN idag. DO=Diskrimineringsombudsmannen. DO som för övrigt är resultatet av att JämO (könsdiskriminering), DO (etnisk diskriminering), HO(funktionsnedsättning) och HomO(sexuell läggning) slogs ihop till en myndighet 2009. Förra DO rök rätt hårt. Årets sämsta chef enligt tidningen Chef. Katri Linna. Glöm det namnet.

DO, en myndighet man kan vända sig till om man blivit diskriminerad på jobbet, skolan, inom sjukvården etc pga "kön, könsidentitet eller könsuttryck, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, funktionsnedsättning, sexuell läggning eller ålder." Bra sak.

Myndigheter som DO är såna man kanske brukar vilja upprätta i länder som behöver lite hjälp med det där som kallas demokrati. Demokrati, sånt där med människors lika värde ni vet. Sverigedemokraterna vill avskaffa DO. Det har de velat göra länge. Mysiga dem.  Misstänker att de gillar det här utslaget oxå. Så kan man göra i Nederländerna. Jag förstår mig inte på EU riktigt tror jag.

VIDEO HOES, HOES HOES, HOES

Svenska Dagbladet står idag för 2000-talets motsvarighet till upplysningstiden. Här snackar vi aha-uppelvelse. Jag har idag fått lära mig att kvinnor har fantastiska egenskaper. Kvinnor minskar korruptionen och den senaste finanskrisen hade troligen aldrig skett om vi hade haft fler kvinnor i bolagsstyrelserna. Fantastiskt. Detta gäller självklart ALLA kvinnor. I alla bolag. Vilken kvinna som helst. Alla är samma lika. Same shit different names och inget annat. Den stereotype korruptionsmisstänkte svensken är nämligen en medelålders man. Verkar vara roten till mycket ondska i världen de där medelålders männen. Tack Svenska Dagbladet!

En liten artikel som än en gång visar varför jag inte vet vad jag tycker om EU. Birgitta Ohlsson är självklart omskriven. Läste för ett tag sedan en artikel där hon yttrat sig om censur inom konsten. Intressant. Jag ogillar censur. Därav min rubrik. Liten förklaring nedanför, mer ingående en annan gång.

Liten förklaring; Hörde Jessie J på radion i natt. Price Tag. Censurerad. "Video hoes". Ljudet ströps efter "video". Varför? För att alla barn som är uppe kl 2.55 på natten inte ska höra sådana fula ord? Det finns viktigare saker att skydda de små försvarslösa liven mot. Medelålders män kanske. De är ju trots allt överrepresenterade när det gäller Eko-brott.


OH VILKEN HÄRLIG DAG!

Tänkte snacka fotboll. Kan egentligen inget om fotboll men det här är en ekvation tom tåpajsmaster klarar av.

Damlandslagets kostnader för VM 2011: 4,4 miljoner kronor.

Herrlandslagets kostnader för VM 2006: 41,5 miljoner kronor.

Damlandslagets världsrankning: Plats 5

Herrlandslagets Världsrankning: Delad 28:e plats

1+1=2 och herrarna är alltså mycket sämre. Klart de behöver lite pengar när resultaten de levererar uppenbarligen inte kommer göra någon lycklig.

WHO RUN THE WORLD? GIRLS

Ska ni bara läsa lite i en tidning idag så läs mittuppslaget i Svenska Dagbladet. Där kan man läsa att Europarådet för mänskliga rättigheter tagit fram en ny konvention som säger att våld mot kvinnor ska ses som en kräkning av de mänskliga rättigheterna. På detta uppslag kan man även läsa om "SlutWalk" som sprider sig över världen (ni i Malmö styr upp detta om ni inte redan gjort det).  Sen kan ni lyssna på den här låten under tiden.

Bekännelse: Jag vill verkligen inte kalla mig feminist. Tyvärr måste jag säga. Tyvärr. Det finns ju en viss grupp som verkar ha patent på det ordet och jag vill verkligen inte beblanda mig med dem. De får gärna köra sitt race. Absolut. Jag håller mig till att tycka att personer med samma jobb och hela den där cirkusen ska ha lika löner, villkor och hela fadderullan. Behöver inte göra det så mycket krångligare än så. Onödigt.

Angående Europarådets lilla konvention så återkommer jag. Tror inte jag håller med dem riktigt nämligen. Får mig dessutom att tänka på den oerhört fina lagstiftningen vi har i det här landet gällande kvinnofridskränkning. Juridik är fyrkantigt men där snackar vi jättestor fyrkant. Gigantisk. Ska skriva om det nån gång. Kanske sen. Får se.

Avslutar med ett fantastiskt citat från artikeln om den nya konventionen och känner än en gång att Gud var ond när han inte gjorde Påven till min morfar:

Därför finns möjligheten att reservera sig mot delar av texten. Några länder, bland annat Vatikanen, reserverar sig mot att inkludera alla klausuler som nämner samkönade par.

IT TAKES A FOOL TO REMAIN SANE

”Det handlar om att inte vara rädd för det pinsamma utan njuta av det pinsamma, njuta av den man skulle kunna skämmas över. Och dessutom blir livet så fritt och fullt av möjligheter då, för då kan man ju inte göra fel längre. Skäms och njut”


YOU BUILT THE FUNDAMENTS ON WHICH I STAND (part 4)

Den där följetongen glömdes bort. Det är ju inte som så att jag bara har två förebilder. Inte alls. Har glömt min husgud. Han som faktiskt skrivit låten som är rubrik för den här följetången. Var ska man börja när man presenterar honom egentligen. Vi snackar om Ola Salo. Alla vet det där med The Ark, Melodifestivalen, Jesus Christ Superstar och att han hade en kristen uppväxt.

Ola Salo, killen som föddes som sladdis, uppväxt i en liten håla där han var prästens son, ägnade sig åt musiken istället för vad tusan de flesta nu gjorde i hålan. Killen som trodde att han var en katt som liten, såg ut som en hippie under tonårstiden, färgade håret i alla möjliga färger och hade cat-suits och bo:or på sig när de slog igenom och som gav begreppet queer ett ansikte i Sverige i början av 2000-talet. Hej lång mening! Till er gamla godingar som läser detta (mamma, moster) och tänker queer=bög. Nej, tänk på David Bowie typ och ordet androgyn. Inte helt rätt, helt fel faktiskt, men ändå det närmsta man kan komma utan en mer djupgående förklaring. Till råga på allt "onormalt" hittills så har han även simhud mellan tårna. Liten parentes så.

Ola Salo är killen som aldrig passat in någonstans men ändå bara kört på. Insett att det inte är honom det är fel på utan världen omkring. Utan att för den skull vara bitter. Lätt att bli det annars. Jag tänker inte redogöra för hela "It takes a fool to remain sane" men om ni någonsin varit på en konsert med The Ark och verkligen lyssnat vad han säger innan den låten så förstår ni vart jag vill komma.

Istället för att försöka passa in och anpassa sig har han bara kört på, brutit barriärer och normer. (Vill egentligen inte använda begreppet normer av risk för att tas för PK-unge men nu gör vi det ändå.) Jag minns en intervju där han "såg ut som han gjorde i början på 2000-talet och lite till" och reportern frågade vad han ville säga med sitt hår och sina kläder. "Jag vill säga att så här kan man oxå se ut" blev hans svar.

Och ja, det kan man. Man kan göra precis vad fan man vill bara det känns rätt för dig. Det är så jävla värt att kallas idiot, transa, gay etc om det är priset för att gå sin egen väg. Och det är en väg jag tänker vandra. En väg jag egentligen mot min vilja alltid fått vandra. Ska dock erkänna att det är först det senaste året som jag frivilligt vandrat denna väg och även uppskattat det. Sant. Faktiskt. De som känner mig förstår kanske vad jag menar men troligen inte.

"Skäms och njut". Vi lever i en värld där vi är rädda för allt som är pinsamt, rädda för vad andra ska tycka, rädda för det och dem som är annorlunda. En värld där ett egentligen icke-existerande tillstånd som begreppet "normal" blivit det vi strävar efter. Där vi dömer ut dem som inte matchar profilen "normal". Där vi bygger upp en rädsla för det avvikande och där ingen vågar leva livet fullt ut av rädsla för att tas för att vara "onormal" på något sätt. Rädda för det man kan skämmas över. Sjuk värld. Verkligheten. Välkommen.

Själv ska jag vandra "idiotvägen". Skämmas och njuta. Livet.Om nån glömt bort hur han såg ut år 2000. Kanske
inte det snyggaste vi sett men det handlar inte om det
.
Har du fortfarande inte fattat vad det handlar om så
har du inte fattat någonting och i så fall tycker
jag synd om dig.


IT'S ALL ABOUT THE MONEY

God morgon, gomorron eller god natt. Beroende på hur man ser det kl 7:29. God natt och djisses vad skönt att höra säger jag. Jag gillar inte tåg. Eller jo egentligen men de gillar inte mig. Min resa från Skåne till skogen i julas skulle jag kunna skriva en hel roman om. Det var någonstans där i en stillastående kö på E6:an , japp E6:an inte på rälsen, under rusningstrafik och snökaos mellan Kungsbacka och Göteborg som jag bestämde mig för att aldrig mer använda uttryck som "det går som på räls" eller "det går som tåget" om positiva saker. Dessa uttryck används nu bara när något går käpprätt åt helvete. Som de svenska tågen. Inte går de direkt till sin slutstation i alla fall. Skadeglädje är den enda sanna glädjen. Så, gött att det blev dyrt för er. Sorry men ni förtjänade det. Faktiskt.

Rata ta ta ta, invalido och gracias. Något mer som är på väg käpprätt åt helvete är hela Europa. Åtminstonde EMU-länderna. Är det inte Grekland så är det Spanien. Snart. Kanske, kanske inte men jag skulle inte bli förvånad.

Hej moralpanik och vilseledande rubrik! Sen när kör DN på kvällstidningarnas billiga säljstil? Äckligt. 

Avslutar med en länk till en inte allt för chockerande nyhet. Och folk undrar varför kändisar knarkar? Djisses..

SO, SO WHAT?

Misstänker att ni gick i taket av intresse och att det sprätte som fan i "hej hej helvete vad jag bryr mig!"-  nerven av gårdagens inlägg...

Whatever, jag brukar tjöta om PLAY/PAUSE. Ska inte göra det nu. Lovar. Tänkte bara säga att det rullar bra nu. Tänk Mac, Logic. (Cubase går säkert oxå bra. Dock PC). Nu är det som PLAY fast det är PAUSE, dvs LOOP. Gooot it?? Positivt för fan. Shiit...

Random och väldigt rolig bild på det med en "hej hej helvete vad jag bryr mig!" - länk.


I'M LIKE A BIRD

För några veckor kunde man i DN läsa om när de följde med kulturministern Lena Adelsohn Liljeroth till farbror doktorn som sedan födseln är hörselskadad. Ministern, inte farbror doktor vad jag vet. Därför ett besök till de vitklädda. Med en ny metod kan folk med hörselnedsättning till viss del återfå hörseln. Med ett implantat som opereras in i örat kan man höja frekvenserna. Bra. Idag skriver de en artikel där de har följt upp hur det gått efter operationen. Bra.

Jag har bra hörsel. För bra. Skulle inte vilja höja frekvenserna i mitt öra. Verkligen inte. Veckans upptäckt faktiskt.

För två veckor sedan befann jag mig i Örebro. I väntan på att min vän skulle möta sin kompis kompis sysslings kusins någonting. Kompis. I alla fall, vi tog en kaffe. Utanför ett växthus. Jag höll på att bryta ihop. Inte av kaffet, inget fel på det, jättegott kaffe MEN, någonting pep. Av bara helvete. Kändes som nån körde en kniv genom öronen och skallen på mig. Kollar på mina kompisar och frågar om de hör pipet. Nej. Började misstänka att jag bara inbillade mig. Blev lite konstig stämning eftersom de verkade tro att jag blivit knäpp. Attention whore liksom.

I förrgår tog pappa fram den elektriska flugsmällan (för vi har tydligen en sån..?) Pep som stryk även den, obehagligt. Har i efterhand fått veta att det finns en fågelskrämma där vi tog en kaffe i Örebro. Fåglar ska höra den. Inte människor.

Kopplade ihop ett och ett, insåg att det blir två och kom till insikten att mitt hörselomfång överstiger 20 000 hz. Normalt sett det människor brukar ha. 20-20 000 hz. Med åldern sjunker det övre. Djur har över 20 000 hz. Ultraljud. Möss, fåglar, fladdermöss. Jag hör alltså ultraljud. Jag är en mus. Fladdermus. Fågel. Jobbigt.

SÄMST I EUROPA

Fortsätter kasta skit på andra Europeiska länder. Tänker på SSU's spotify-reklam där de skrek "sämst i Europa". Är det inte SSU som är det så är det nog Grekland.

-Du vara "kräk"
-Jag inte vara "Grek", jag vara turk.


PAPPA, JAG VILL HA EN ITALIENARE

Det där med EU. Har funderat på en sak, länge. Väldigt länge. Italien, hur kommer det sig att de fortfarande får vara med och leka? Eller hur kommer det sig att ingen ens försöker läxa upp dem? Okej, Berlusconi är ju i och för sig demokratiskt vald. (and so was Hitler...) "Vem vare som fucking rösta?" liksom. Nej, jag vet varför Italien fortfarande får vara med och leka. Måste vara maffian. Berlusconi är säkert bossen. Gudfadern.
TRÖTT PÅ ALL VALPROPAGANDA LIKA BILLIG SOM REKLAM

"Ja, vi vill ha ett bättre Sverige. Åh fan!" Alltså Håkan "Mustachen" Juholt, det är inte en musikal a lá Highschool Musical du ska promota. Skaffa en kändis som dragplåster. Idol-vinnaren Kevin Borg, Måns Zelmerlöv. Locka lite publik. Nu; Stefan Holm. OS-medaljör. Trevligt. Du ska försöka locka folk till ett parti med syfte att styra ett land om du inte visste det. Vård, omsorg, utbildning, skatter, jobb, rättsväsende etc etc. Nio miljoner invånare och så. Men visst, varför inte sälja politiken och svenskarnas liv lika billigt som allt annat? Lika billigt som en musikal, Idol, reklam. Äh sjukt bra idé Mr Mustasch, kör bah kör!


NO MATTER GAY, STRAIGHT OR BI

Nämnde häromdagen en artikel DN skrev om en Syrisk gaybloggare som kritiserat regimen. Påstod sig ha blivit kidnappad av den oxå. Regimen.

Hörde om detta på radion i natt. Mycket skumt runt det tydligen. Många frågetecken. Bilder som påstods ha med kidnappningen i Syrien att göra identifierades som flera år gamla och dessutom visade inte bilderna Syrien. Irak. Kan ha varit Iran oxå. Lite shame shit different names i det här sammanhanget if you get my point. Det är uppenbarligen inte Syrien på bilderna i alla fall. Poängen.

Nu har Tom MacMaster klivit fram som den verkliga bloggaren. Han har hittat på hela kalaset. Lite attention whore tycker jag. Gäller väl i och för sig att passa på nu när hela landet är på väg åt helvete. Troligen kan man inte föreställa sig vad som händer där nu. Regimen håller på att slakta sitt eget folk. Demokratiskola igen. Till de som inte vet vad demokrati är. Lägg till detta på er lista över odemoraktiska saker:

* att bli torterad, våldtagen eller mördad av sin egen regim.

Odemokratiskt.Rubrik: Lady Gaga

WHAT'S GOING ON?

Förra veckan; gick från 13 till 105 läsare på en dag. Vad hände där liksom? BloggPing hände. Håller i sig gör det oxå. Kul. Ska skriva nåt läsvärt åt Er senare. Gå ut o gräv lite i trädgåden så länge.


KÄNN INGEN SORG FÖR MIG GÖTEBORG (IGEN)

Jag är lite för död i huvudet idag för att skriva nåt smart om Göteborgskravallerna. DN's Malin Ull-whatever-gren skriver idag en alldeles för lång och osammanhängande artikel om vad som hände för snart tio år sedan. Går knappast i taket av beundran för hennes sätt att skriva. Dötrist. Masade mig dock igenom det. Sorry, I'm lite elak idag. (Men det var dåligt. På riktigt). Whatever.

Hon skriver att "Göteborg förlorade sin oskuld" och att Sverige förlorade den för tredje gången. Hon menar att första gången var när Palme sköts, andra gången Anna Lindh och tredje - Göteborgskravallerna. Kanske det kanske. Oskuld visst.

Jag skulle vilja påstå att det finns två riktigt feta skamfläckar i svensk historia. Göteborgskravallerna och Ådalen 31. Vet du inte vad det sista är, googla det. Hör till allmänbildningen.

När jag gick i ettan på gymnasiet skrev jag ett arbete om massakern på Himmelska fridens torg. Ung och naiv(...) ställde jag mig frågan om det skulle kunna hända i Sverige. Svarade mig själv med att Ådalen 31 kan liknas vid det och även Gbg-kravallerna. Tror faktiskt att jag står fast vid det. Kan man inte koppla ihop 1 och 1 och inse att det blir 2 eller förstå mitt resonemang tycker jag man ska fundera lite till. Lite som Brasse i Fem myror är fler än fyra elefanter. Finn fem fel. Det gäller att se sambandet. Hitta sambandet. Sen kan du ifrågasätta mig. Do it.

KÄNN INGEN SORG FÖR MIG GÖTEBORG

Tio år sedan kravallerna i Gbg. Ska skriva nåt smart om det. Snart. Senare.
I LOVE EUROPE

Brist på inspiration när man använder tandtrollet Christer Sjögrens melodifestivallåt som rubrik. Vet dock inte om jag håller med tandtrollet eller ej. Jag är väldigt kluven, åtminstone när det gäller EU. Europeiska Unionen.

EU växer ständigt och nästan hela Europa vill hoppa på tåget. Kroatien har nu blivit godkända men i byråkratins högborg kommer det att ta ca två år till. Vi är så otroligt demokratiska I EU så alla länder ska ratificera dem. Här snackar vi demokrati, oj oj oj. Not. Just detta som gör att jag blir så trött på EU. Fint skare' va'  hela tin', alla får vara med och bestämma. Tänk efter du som läser detta. Hur mycket inflytande tror du att du har?

Sen Lissabonfördraget ratificerades för något år sedan så får var land för sig mindre inflytande och vi kör numer alltså på "All makt åt Tengil"-stylen. Lite så EU jobbar. Okej, kanske inte riktigt men Tyskland och Frankrike är dem som satsat mest pengar på EU. Alltså har de ca 27% av ministerrådets röster. De sex största länderna, däribland Frankrike och Tyskland, har tillsammans 63% av rösterna. Sex länder av 27. Norden; Sverige, Danmark och Finland har 5%. Vi är färre befolkningsmässigt men fortfarande tre länder av 27. (Träder i kraft 2014)

Hur ska vi få mer inflytande? Personerna bakom DN-debatt i söndags snackade om koalitioner. Krångligt. Sluta använda kondom och punga in mer pengar i EU istället. Verkar ju vara lite så det funkar. Medborgarförslag finns ju i och för sig alltid...

Ett öppet Europa är enligt mig ett bra Europa. Vi kan åka och jobba lite i London om vi känner för det. Berlin kanske. Plugga lite någon annanstans. Men när EU, som den dyra institutionen den är, sitter och bestämmer om hur mycket böj det får vara på gurkor, missgynnar länder som kommit längre i jämställdhetsdebatten. Överhuvudtaget lägger sig i föräldraledighet tycker jag att det har barkat. Mänskliga rättigheter, miljö och sånt där. Lägg pengarna på det. Eller på de franska böndernas gigantiska ägor. Eller så ger vi bara alla pengar till Grekland.


GIRLS DON'T ALWAYS WANNA HAVE FUN

Moffar lite käk och dagens nyhetsskörd mellan studentutsläpp och mottagningar. Lite bråttom så det går fort.

Dagens bekännelse. Feminister kan vara så fruktansvärt jobbiga. Feminismen i det här landet och jämställdhetsdebatten går, beroende på hur man ser det, till överdrift. Rätt hårt dessutom. Tjöt om diskriminering, löner, ideal och bla bla bla. Trött blir jag.  Jag blir jävligt glad när jag läser detta. Äntligen lite fokus på mansidealen. Även det här är intressant läsning. Dags att inse att det inte bara är synd om kvinnorna hela tiden. (Kommer troligen få stryk för detta).

Skrev om Newt Gingrich för ett tag sen. Att han tänker kandidera i presidentvalet. Idag presenteras alla som hittils tillkännagivit att de vill kandidera.  Kan inte riktigt ta det seriöst: Newt Gingrich presenteras som "väl möblerad i huvudet". Kanske borde söka jobb på IKEA istället?

Än en gång. Grekland. Skärpning. Min gamla lärare brukade säga att hela Europa och demokratin startade i Grekland. Antiken liksom. Europas vagga. Kul att det nu, ett antal år senare visserligen, är samma ställe som kommer sänka oss. Europas kista. Amen.SJUNGOM STUDENTENS LYCKLIGA DAG

Idag säger vi bara grattis till alla studenter. Grattis! Sen rotar vi igenom garderoben, kollar studentutsläpp, går på mottagningar och dricker skumpa.

Skrattar lite åt det här kan vi göra idag oxå. Igen. Nej. Fortfarande.Jag vet, jag borde gå vidare. Sen.

EVERYONE'S A LITTLE BIT RACIST

Hoppas verkligen att igenkänningsfaktorn är hög annars känner jag mig som en dålig människa. Jättedålig. Även om den är hög, igenkänningsfaktorn, så kommer få att erkänna det. Dåligt

Stod hemma och målade staket när jag hör några gå förbi på gatan talandes ett annat språk än det svenska. Detta hör inte till vanligheterna här i Svensson Svensson Vivalla. Kan inte minnas att det hänt förut. Faktiskt. Illa. Oavsett, kommer på mig själv med att tänka "Nämen sedärja, så Rosengård är på lunch-promenad."

Kommer två millisekunder senare på mig själv med att tänka; vafan tänker jag?
Pinsamt. Skäms Domino. Skäms.


HEJ OCH HÅ SMÅ SMURFAR BLÅ

Nej, dags att fortsätta med demokratiskolan. Jag är långsint. Dock närsynt. Till de tappade brudarna på pantbanken: är detta demokrati? Är det demokrati att utsättas för hot/våld om man kritiserar regimen? Jag vet, den är riktigt svår. Det är i alla fall väldigt, mucho, odemokratiskt att inte få döpa sin hund själv. Fundera ett tag. Demokratiskt, right?

Den här är däremot riktigt svår. Någonstans kan jag tycka att sport ska hållas fri från politik och religion. Låta människor mötas på lika villkor. Likadana kläder, klä av dem deras identitet. Samma förutsättningar. Vara likadana för en stund. Oavsett religion, nationalitet etc.  Samma lika villkor. Samtidigt - religionsfrihet. Svår.

Dagens korta:

* Galet dryg artikel men jag nöjer mig med att ta in det som står som rubrik. "Oppositionen störst". Där ser man. Gör nåt åt Juholt, typ kicka honom, så kanske man t.o.m kan överväga att glädjas åt denna nyhet.

* Grattis Öresundsregionen nu öppnar inte Dressman men tågen rullar vidare. Yiiihaah!

* Nåt som inte rullar bra däremot är banden på SAAB. Att jag personligen tycker att även deras bilar rullar rätt dåligt gör ju att jag inte direkt sörjer detta. Synd för alla anställda bara. Feel sorry for ya' dudes. 

* Men jahaaa...Det förklarar varför jag aldrig gillade smurfarna! De är ju rasister? Kommunister? Va?

Nu: Dags att ta tag i dagen. Inleder den med en joggintur. Funderar på om jag ska ta fram studentkostymen. Känns som väldigt lämplig klädsel för en joggingtur. Fantastiskt rolig idé om inte annat.

I HEAR THE TRAIN A' COMIN'

Tåg. Är det något materiellt som har något personligt emot mig så är det tåg. Funderar på att skriva memoarer om mina upplevelser med SJ och DSB. Skulle kunna bli några hundra sidor.

Jag har sedan augusti 2010 åkt drygt 20 olika resor med SJ och DSB. Dessutom pendlat Lund/Malmö flera gånger i veckan där DSB kör. Om man bortser från Lund/Malmö-resorna så har jag varit i tid 3-4 gånger. På drygt 20 resor. Lite som att spela rysk roulette. Har jag mot förmodan varit i tid, då är det något annat spännande som hänt. Som att t.ex. dela kupé med två småkåta danskar, ha en livlig diskussion om den "brutala samhällsutvecklingen" med en gammal paranoid dam, eller bli uppraggad av en juridikstuderande bibelskolebrud look-a-like i en spydoftande vagn mellan Götelaborg - Trollhättan. Eller varför inte bli uppraggad av bruden som säljer kaffe på Öresundståget? Eller köra på en älg? Nu senast tog strömmen slut innan första stationen. Fantastiskt.

Jag ska berätta mer om mina upplevelser någon annan gång. Idag hoppas vi på att DSB löser sina små problem snart. Jag fick åka Harry Potter-tåg sist, med lukt därefter, då man dragit in deras tåg. I hear the train a' comin' - men kanske inte i Öresundsregionen. Drygt.


KUNG FÖR EN DAG

Spenderade helgen i Örebro och kan konstatera att staden inte är utesluten när det skall väljas studieort. Parker, vatten - fin stad. Pensionärerna däremot? Blängsylta och glosås verkar ha stått på PRO's meny den här helgen.

* Kära Örebroare,vi får inte glömma att det är nationaldagen idag. Kul för Knugen att att han har fått vara just Knug idag. "Ordningen återställd för Kungen". Skojigt. "Ordning är för idioter, ett geni behärskar kaos". Idiot eller geni? Avgör själva.

* Precis som med Newt Gingrich så är det ingen som skulle bli särskilt förvånad om Sarah Palin ställer upp i det kommande presidentvalet. Så fruktansvärt smart brud det där. Hockeymorsan som verkar ha hela alfabetet utom I och Q.

* Confession time igen. Det är skildringar som denna som gör att jag tycker att DN är Sveriges bästa nyhetstidning. Även om detta är långt ifrån den nivå de ibland uppnår. Jag minns när Michael Winiarski rapporterade från jordbävningen på Haiti för drygt ett år sedan. Paul Hansens bilder. Detta kan vara både det bästa och värsta jag någonsin läst och sett. Det är så nyheter ska vara. Som ett slag i magen. En smäll på käften. Förmedla verkligheten. Få folk att förstå vad som faktiskt sker. Sen kan man fortsätta med frukosten.

* Till tjejerna jag hånade igår, helt berättigat dessutom. Detta är vad demokrati inte är. Jobbiga konsekvenser av "icke-demokrati": typ när ens man/son bestämmer över ens liv. Inte när en diktator bestämmer vad ens hund ska heta. (Slutet av artikeln) Pantade brudar. Sök jobb på pantbanken för fan.

Nåt helt annat. Skulle behöva en ny mobil, helst en smart. Har inte riktigt råd dock. Ska nog sälja min njure.

GET A MOVE ON

Jag vet. Jag är knäpp men jag kan faktikst inte släppa detta. Kolla bara.Skrattkramp. Fortfarande.


HOW DID WE GET SO MEAN?

How did I get so mean? Idag ska jag vara elak. Det här säger egentligen allt. Det är helt berättigat att håna dem lite. Det verkar ju rätt tomt där uppe i njuren på de där tjejerna. Djissess... Kan vara DN's fel oxå. Tror på tjejerna. Att det är de som är lite tappade. Mycket tappade.

Nu är jag elak på riktigt. Får hoppas att barnen klarar sig fint men det är få saker som är så roliga som att se home videos med barn som slår sig. Varför filmade ingen detta? Bara tanken på att det skulle blåsa förbi ett barn. It makes my day!

ONE OF US IS GONNA DIE YOUNG

Vill egentligen skriva något jätteintellektuellt. Börjar med att stava fel till intellektuellt, suddar. Gör om, gör rätt. Låter bli för idag hänger jag med Ågren. I Örebro. Har fått tourettes. Lät min vän köra. Säkrast så. Har inte ens läst tidningen idag. Är lite starstrucked. Birgitta Ohlsson har läst min blogg. Yeaah! 

Appråpå Ehec gick vi idag in i en matäffär i Örebro, kollade grönsaksdisken och sa; Jag vill inte dö. Sen gick vi därifrån.JAG GILLAR DIN VIBE

Bygger ett staket, har jobbat på förmiddagen men nu blir det några dagars ledighet. Dock några must do's kvar för dagen. Jobbiga är dem...

* Planera helgens Ågren med Holmgren

* Lyssna på Syster Sol, kanske ihop med en iskall Sol. Corona, sorry.

* Grilla lite med päronen

* Smida storslagna planer med en militär. Förmodligen får vi sällskap av våra vänner spanjoren, tjecken och kanske även tysken. San Miguel, Staro Pramen och Jäger Meister heter dem. Kan tillägga att vi även kommer ta en flaska skumpa från Åland värde 282 000 kr. Vaska den ena.

Must do's var det. Kanske inte så jobbiga...Tillägger att dagens ungdomar faktiskt är en skam. På riktigt. Åtminstone de 1208 tillfrågade. Sen är det dags för en bekännelse igen. Jag stör jag mig på särskrivningar. Till en viss gräns. Stackars snubbe.


I GOTTA FEELIN'

Att den här helgen kommer bli jävligt bra. Hittade 1000 spänn i ett bortglömt kuvert häromdagen. Måste även tillägga att svart är en fin färg, min favoritfärg på sedlar tror jag.

Eftersom vi inte ska släppa stackars Knugen än så tycker jag att ni bör läsa gårdagens ledare i DN, glömdes bort i gårdagens inlägg. Sårry. Riktigt bra ledare i alla fall. Bra dag för DN, mycket läsvärt. Riktigt dålig bloggdag igår, fick inte med så mycket så vi tar igen det nu. Idag. Igår skrev Bill och Bull sin första, så vitt jag vet, debattartikel i DN ihop sedan de blev språkrör. Tänker inte reflektera mer över det. Det där med kärnkraft förstår jag mig inte på, på flera olika sätt.

Bra DN-dag även idag. Idag är jag lite bättre så här kommer det:

* Ytterligare en mupp som vill utmana Obama, Mitt Romney. F.d guvernör i State of Massachusetts (Låt) Snubben får mig att tänka på Gregory i Sunset Beach. Säger egentligen allt. Slibbig typ.

* Första bilderna från den amerikanska versionen av Millennium har kommit. Syns redan på trailern hur mycket bättre de är på att göra film där borta på andra sidan pölen jämfört med Sverige. Spännande.

* Äntligen försöker någon stämma Vatikanen för sexövergrepp inom den katolska kyrkan. Denna någon är tydligen cirka 80 personer. 

* Tydligen ska vi förmodligen rädda Grekland, igen. Fattar verkligen inte vad de håller på med där nere. Tycker någon borde anmäla dem till TV3's "Lyxfällan" så de lär sig handskas med pengar. En gång för alla.

JAG LJUGER SÅ BRA

Kära Örebroare, vi fortsätter med Knugen, inte dags att gå vidare än. Inte vända blad och blicka framåt så att säga. Inte än. I dagens morgontidningar ifrågasätts sanningshalten i Calle-ponkens lilla TT-intervju. Vi ska väl kanske samtidigt komma ihåg att majoriteten av de som öppet ifrågasätter är lite vänsterfolk och medlemmar från Republikanska Föreningen. För de som inte vet, om man är lite tappad och bortkommen, så är de inte direkt förespråkare av monarki. Republik.

Peter Eriksson, MP's gamla språkrör, har fått en snilleblixt och säger i dagens DN angående Knugens kris att "det påverkar inte förtroendet för kungahuset på ett positivt sätt". Åh faan...Han har fortfarande sina stunder den där Puff. Fint.

Nej, TT-intervjun var väl knappast det bästa Hans åstadkommit. Hans Majestät Majonnäs alltså. Jag tycker faktiskt lite synd om Knugen. Visst, att inviga en färjeled med orden "Jag inviger härmed färjan som ska gå mellan... mellan... hållplatserna...", säga "Kära Örebroare" till icke-örebroare, att hylla Brunei och sånt där, det är mest komiskt. Men efter den senaste tiden har det aldrig känts så passande att använda detta citat:

Bättre att tiga och tas för idiot än att tala och undanröja varje tvivel

Nej tyvärr Hans Calle-ponken, jag tror du ska ta o lära av kvinnan som vet hur man gör det, ljuger, Linda Bengtzing.


RSS 2.0