WE WILL RETALIATE WITH MORE DEMOCRACY

Drygt en vecka har gått sedan attentaten i Norge och politisk färg är oväsentligt i detta läge. Jens Stoltenberg. Snubben vars kontor dåden sägs ha varit riktade mot. Han har förlorat kollegor, vänners barn och egna vänner. Landet han leder har förlorat sin oskuld och mitt i allt står han med ett lugn och leder ett land i sorg. Cred till den mannen. Definition av bra ledare = Jens Stoltenberg. Ge honom fredspriset eller nåt..
ALLT SOM VAR DITT

Hade du inte varit så jävla blind hade jag inte behövt kalla dig glasögonorm. Och om du inte varit så förbannat fet så hade du inte behövt bli mobbad genom hela grundskolan. Skyll dig själv för din taskiga uppväxt liksom. Jag menar, hade det inte funnits bakterier i luften hade jag ju sluppit min förkylning. Aiight'?? Vi borde skylla oss själva helt enkelt. Ni är så jävla tighta SD. Helvete vad jag avundas ert intellekt! Känner att mitt förtroende för rättsväsendet är på topp idag. Nog för att vi redan visste att det finns Sverigedemokrater som är med och avgör asylärenden men när de öppnar käften själva och bekräftar att de inte ens vet att 1+1=2 då blir man fan nojig.

"Bättre att tiga och tas för idiot än öppna käften och undanröja varje tvivel". Bara på med brunskjortona nu gubbar.


YOU SORRY ASS

Det finns faktiskt en sak i hela den här tragedin som man kan le åt. Vad? Breivik och andra nationalisters oerhörda smarthet. Ingen av dem verkar ju ha fattat att de är på samma nivå som islamisterna, dem de ständigt spyr sin avsky över (+ alla vanliga oskyldiga muslimer).

Vid terrordåd med islamistiska motiv brukar terroristerna köra nån förklaring i stil med att de gör det p.g.a sin tro. Sin religion. Sin gud. Sin totala övertygelse om att det de gör är att göra världen en tjänst. I religionens namn.

Breivik: ville enligt honom själv också göra världen en tjänst. Han hänvisar till sin ideologi. Hans religion. Enda skillnaden är att hans bibel inte heter koranen, hans Gud Allah. Snarare heter bibeln Mein kampf och guden Hitler.

Övertygelser om ideologier eller religioner som fungerar som stöd för att uträtta dessa dåd är alltid terrorism. Oavsett om religionen heter, Islam, kristendom eller nationalism. Så lilla Breivik och du söta Sverigedemokrat som förstår Breivik; förstå att det som skett i Norge är samma lika skit som det vi sett i Madrid, London, 9/11. Grab it, rub it and eat it.

Även intressant att SD känner sig "trängda". Hade de inte varit det skojarpartiet som dem är hade de bara öppet gått ut och fördömt det. Även er partipolares uttalande. Klart och tydligt. Inget tjaffs. Men hoppsan, ni gillar ju Breiviks idéer. Jobbigt läge då. Kan ju inte bara säga det rakt ut så att alla förstår. Förlorar ju röster.

Att resonera som så att om vi inte hade haft nån mångkultur så hade detta aldrig skett är lite som att skylla en våldtäkt på ett offer. Skylla på biltillverkaren när nåt rattfyllo kör ihjäl folk. "Hade ni inte tillverkat bilen hade inte människor dött." Tja, tja tjena liksom...

Kommentaren är lite på samma nivå som den svenska högerextremistgruppen som är demokratimotståndare men vill bevara yttrandefriheten. Som Sverigedemokraten som vill flytta till ett land där de inte tar in några invandrare. En jävligt hög nivå helt enkelt.


EN OBEKVÄM SANNING

Utan att snöa in för mycket på kriminologiskt nörderi är hela förloppet från det att dåden blev kända till det att gärningsmannens identitet offentliggjordes intressant ur ett kriminologiskt perspektiv. Man talar inom kriminologin om Stranger danger eller, som den norska framstående kriminologen Nils Christie skriver, Idealiska gärningsmän och idealiska offer. Utan att fördjupa oss mer i det undrar jag hur många som nu några dagar senare känner lite dåligt samvete för att man tidigt tänkte att "detta måste ju vara ett islamistiskt dåd"? Jag kan erkänna att jag trodde direkt det var al Quaida eller liknande pga av bl.a Norges engagemang i Nato. Pinsamt. Någon som känner sig träffad? Jag tror inte många var bättre än SD den 22:e juli.

Jäkligt bra kolumn i SvD idag. Det var inte någon galen islamist. Ingen som hängt på träningsläger med al Quaida. Ingen som putsat bin Ladins skor. Detta var en etnisk norsk man som var uppväxt i ett av Oslo's mest välbärgade områden. Om man åker ut mot Sköyen åker man förbi alla ambassader och ambassadörernas hem. Gräddhylla deluxe. En diplomatson har nu begått det värsta terrordådet i Nordens historia. Terrorism. Det vi kallade det för medan vi trodde att det rörde sig om islamister. Nu; "enskild galning", "psykiskt störd" etc. Allt utom ordet terrorist. En sanning för obekväm för att ta i mun.

Det rör sig alltså inte om "Stranger danger". Lätt att döma det som är främmande och okänt för oss. Svårare att inse att det är en av de egna. Så vitt jag vet är inte "muslim" ett kriterium för att man ska klassificeras som terrorist. Dags för oss att omdefiniera vår bild av vad terrorism är. Dags att konfrontera terrorismens olika ansikten. I detta fall; en, utåt sett, vanlig norsk man. En obekväm sanning.

27

Såg detta i nåt twitter-flöde:

G.W. Bush, 9/11: "We're gonna hunt you down." Stoltenberg, 22/7: "We will retaliate with more democracy".

Finns vissa anledningar till varför man trots allt faktiskt gillar Norge lite grand. Kan i och för sig ha att göra med att Mr Bush är som han är så att säga. Angående Bush's tillstånd så har det nog inte så mycket med politisk färg att göra. Bara lite lätt dum i huvudet (vilket visserligen verkar vara ett återkommande fenomen bland republikaner...)

27 verkar vara en jävligt dålig ålder enligt DN. Något som kommit i skymundan efter de fruktansvärda händelserna i Norge är det faktum att Amy Winehouse har hittats död i en lägenhet i London. Tragiskt. En talang utöver det vanliga. Hon som bl.a. gjort en fantastisk samplingAin't no mountain high enough som loopats flitigt hos mig den senaste tiden...Kommer aldrig glömma den dagen då min svenskalärare tog sin gamla Sony Ericsson-tegelsten, snackade om "färgepilepsi" på MTV och sätter på låten hans syster skickat till honom som han tycker är så fantastisk bra. Bland de första lektionerna vår klass hade med honom, denna musiknörd. En av de första lektionerna vi överhuvudtaget hade tillsammans vill jag minnas. Låten var Rehab.

DÅ NORDEN FÖRLORADE SIN OSKULD (2)

Den norska polisen meddelade igår kväll att minst 10 ungdomar bekräftats döda ute på Utöya. Journalisterna på plats hävdade att man räknat till minst 20. Polisen bekräftar nu att minst 80(!!)ungdomar skjutits till döds endast på ön. Utöver det har hittills sju människor bekräftats döda efter sprängningarna i centrala Oslo. Man har även gripit en 32-årig norsk man. Otippat verkar man tycka. Han har enligt den norska polisen uttryckt högerextrema åsikter men det är inte klarlagt om det är motivet för händelserna. Sverigedemokraterna har twittrat på och Kent Ekeroth, denna fantastiska politiker, har twittrat flitigt under natten. Han har förmodligen gjort det vanliga misstaget att köra på varannan twitter istället för vatten... Lätt hänt. Svårt att skilja på de där.Misstänker att dessa fantastiska tweets kommer att tas bort så bäst att kopiera dem nu medan de finns kvar:Björn Söder (SD) däremot:
Oavsett vad; det som skett i Norge är fruktansvärt och overkligt. Det kommer att ta tid att förstå och det fruktansvärda de ungdomarna som överlevt fått uppleva är något som kommer att följa med dem hela livet. DN's huvudledare skriver idag att "Norges smärta är vår". Och ja, det är just så det är. Det hade lika gärna kunnat ske här. Det hade kunnat vara mina vänner, din bror, syster eller dina barn. Förmodligen är det just det som gör att vi reagerar så starkt. Att vi kan relatera till det som skett. Overkligt.

Förutom att detta är ett fruktansvärt dåd mot oskyldiga människor är det även ett angrepp på demokratin. Oavsett vem eller vilka som står bakom ett terrordåd så är det i längden alltid dem som kommer vara förlorare. Demokratin kommer alltid att segra. Så även i detta fall.

DÅ NORDEN FÖRLORADE SIN OSKULD

"En timme efter explosionen varnade polisen för att det fanns risk för fler:

– Ni kan inte gå igenom här eftersom det fortfarande är två bomber som vi inte vet var de är, upplyste polis på plats Aftenpostens reporter.

I tv-kanalen NRK:s direktsändning talade terrorexperten Tore Björgo om att allt tyder på att Oslo drabbats av ett terrordåd mot norska myndigheter.

– Och det är riktat mot maktens viktigaste symbol."

Terrordåd i Oslo. Hittills två bekräftade döda och flera skadade. Norge blir därmed det tredje landet i Norden att förlora sin oskuld. Danmark har varit utsatt efter karikatyrerna som publicerades i Jyllandsposten. Dock utan allvarligare komplikationer vill jag minnas. Sverige förlorade sin mitt i julruschen i vintras. Ingen annan än förövaren omkom då. Nu; attentat mot Norska regeringsbyggnader. Enligt polisen var dådet riktat mot Olje- och energidepartementet. Symboliskt, vidrigt och terrorismen har definitivt spridit sig. Dessvärre är den troligen även här för att stanna.


IF I SAID I WANT YOUR BODY NOW

Känner verkligen att den positiva energin har sprudlat på den här bloggen den senaste tiden. Dags för lite förändring. Lite bara. Länkande i morse till den här krönikan där man skrev att man nu efter, dels pga framgångarna i VM, ska satsa mer på damfotbollen. Jippie! Tjoho liksom. Not. Nänä, fokus på "den vighet och passion som investeras av ett ökande antal attraktiva kvinnor och flickor världen över i det vackra spelet”." Attraktiva kvinnor alltså... Fan va' trevligt hörrni. Helt rätt fokus Fifa, helvete vad rätt det känns! Fifa, byt namn till Fitta. Passande.

Det internationella badmintonförbundet ville i vintras locka mer publik till damernas tävlingar så de införde kjoltvång för spelarna. Som tur var gick det inte igenom. Ska utreda saken. Känner att Fitta är lite på samma nivå.  (Jag nämnde positiv energi i början. Nej, den har inte kommit än, kommer till den snart.)

När vi ändå är inne på ämnet. I grund o botten är ju allt detta ideal. Jag ska inte ladda någon moralkaka deluxe men vafan allt det där snacket om LCHF, GI hit och dit får mig bara att vilja spy. Inte bullemi-spy, mer spy för att jag blir så trött på allt.

Bekännelse: Jag kan säga att jag kände mig jävligt nöjd med min kropp förut. 20 bast, det vill säga; jag är i mina bästa år. Var ute och sprang i skogen. Kommer tillbaka till bilen en halvmil och 15 liter rövsvett senare och ställer mig för att stretcha lite. En bit bort sitter en 60+ dam, definitely avundsjuk på min ungdom, och stirrar på mig. Inte nöjd med kroppen för att hon stirrar på mig. Verkligen inte. Gross. Nej nöjd för att jag, helvete vad elak jag är men skitsamma, INTE har; bamsestjärten 60+ deluxe, säckpipa till kagge, snubblar på mina hängpattar och kameltån 2011. Det här är då alltså den positiva energin. Feel it and enjoy your youth!

Döda mig, I'm mean.. Dålig karma.nuGUBBEN I LÅDAN

Kan inte annat än att hålla med SvD och DN idag. Allt sossarna gjorde fel gör högerns miljömuppar rätt. Sossarna lät ett gäng interna "förstå-sig-på:are" plocka fram en liten söt gubbe i mustasch som de trodde skulle kunna fiska röster till deras parti. Gubben i lådan som DN skriver. Sant. Dags för en bekännelse: Den dagen Juholt blir statsminister flyr jag landet. Skojare. Inte skojade, jag är fullkomligt ärlig. Han är en. Skojare.

Centern däremot. Igår gick de ut och sa att de ska tillkännage tre kandidater som tackat ja till att kandidera till partiledarposten. Idag klockan 13.00 kommer de att tillkännages. Sedan kommer var och en få debattera för sin sak under en månads tid innan man till slut inom partiet väljer vem som ska ta över efter teskedsgumman. Maud Olofsson alltså. Se och lär Socialdemokraterna. Se och lär. Som man kunde läsa redan för några veckor sen verkar Annie Johansson fortfarande vara favorit. Då visste hon dock inte om hon skulle ställa upp. Får se klockan 13.00 idag.

Sen säger vi väl grattis Serbien igen. Lekstugan kommer snart börja diskutera om de vill ha en ny lekkompis eller ej.

Nu; sova. Sen; skriva nåt intressant om detta. Lite som kjoltvånget i badminton som kom tidigare i år. Idioti.

SNUS, HEMKÖRT OCH LINGONDRICKA

Igår skrevs det en intressant Debatt-artikel i DN. Den diskuteras i bl.a. SvD idag. Carl B Hamilton (FP) föreslog att Systembolaget skulle börja med e-handel och utkörning av varorna. Riksdagspartierna är splittrade i frågan, systembolaget ska utreda saken och nykterhetsorganisationerna säger emot. Nån som är förvånad?

Okej, jag förstår kritiken som riktas mot förslaget. Risk för mer alkoholism, langning etc.. Vet inte om jag är för eller emot. Kanske emot men då av andra skäl än att folk skulle löpa större risk att bli alkisar. Bortsett från dem som faktiskt inte kan ta sig till Systembolaget, när blev vi så fruktansvärt lata? Hemkörning. Jag vet inte ja.. När Systembolaget väl är på tapeten har även diskussionen om monopolet vaknat till liv igen. Och när det gäller monopolet har jag en jävligt tydlig och rak åsikt. Nu ska jag vara ärlig. Brutalt ärlig.

Lägg ner med de där förlegade jävla kommunist-fasonerna! Överbeskyddande trams. Visst, vi kanske löper större risk för att dränka våra hjärnceller i alkoholhaltiga drycker om vi avskaffar monopolet. MEN; fri handel? Gick vi med i EU lr? Bestäm er. Antingen är man med och leker eller så man det inte. Att ha monopol och att "skydda" medborgarna från denna drog som ställer till med jävligt mycket skit är att säga till medborgarna att man inte litar på dem. Kanske man inte borde göra heller. Har varit på många rättegångar. Alkohol eller andra droger inblandat i samtliga. Trots detta; varje individ har rätt till sitt liv, sina val. Bra som dåliga. Bort med monopolet.SO HUMBLE AND WARM...

Tänker inte ens kommentera gårdagens match. Frågar mig däremot vad tusan det är för fel på Wambach som står och är ödmjuk mitt i allt? Nu lider vi bara med USA sen reser vi oss och går vidare. Lite så det funkar liksom. Sverige vann ett brons i alla fall. USA förlorade ett guld.


 WHO RUN THE WORLD?

Final ikväll. Hoppas Sundhages U.S.A vinner. Ska jag vara ärlig tror jag inte Sverige hade klarat ett guld om man stått på planen ikväll. Därför tycker jag bronset satt fint. 2-1 målet likaså. Väldigt fint faktiskt. Man vinner nämligen aldrig ett silver, man förlorar ett guld. Säg inte emot mig för det är så det är. Man torskar. Hårt som fan är det. Jag har alldeles för många* silvermedaljer här hemma och jag vet faktiskt inte vilken av dem jag hatar mest. Guldmedaljerna, som är typ tio fler än de silvriga för övrigt, tycker jag lite mer om. Passar på och skryta lite för gamla bragder, yeaah...(...)

Har den senaste tiden kommit på mig själv med att sakna hela laggrejen. Kämpa som fan tillsammans, i medgång och motgång, glida runt ibland. Tillsammans och mot samma mål. Träffade en gammal lagkompis ute igår. Long time no see. Fick mig att sakna det ännu mer.

Tillbax till fotbollen. Ge det svenska landslaget bragdguldet bara. Spela den här låten när de tar emot det oxå. Som en spottloska i nyllet på de som tvivlat. Även på dem som indirekt ifrågasätter varför Kajsa Bergqvist inte hoppar lika högt som Stefan Holm. Det är nämligen det man gör när man yrar om damfotbollen. Fuck yeah I said it!

Funderar för övrigt vad tusan jag ska hitta på nu när VM-snart är slut. Ingetliv.snart*Två silvermedaljer...Samma cup. Åkte dit en tredje gång. Hämtade hem guldet.

CRY, CRY, CRY

Dags för en bekännelse av det privatare slaget. Jag har vad jag kan minnas aldrig grinat till en film. Osentimental jävel. Sport däremot. Grina är att ta i men dagens seger gjorde mig fan rörd. Bottennapp av bara helvete mot Japan. Omladdning. 1-0. 1-1. Uppförsbacke för Sverige efter osportsligt uppförande från både Bompastor och Öqvist som resulterade i ett rött för Öqvist. Endast Öqvist. Strax efter; Fischer skadad. Man lirar med tio man i drygt 20 min. Uppförsbacke. Nej då, doldisen Hammarström avgör. Tjejen som inte ens varit med i startelvan. Mäktigt. Sverige spelar smart med sina tio. Motigt att missa VM-finalen efter skitmatchen mot Japan. Man reser sig. OS-platsen var säkrad. Bronset är hemma. Ge landslaget bragdguldet för fan.


ÄTA, JOBBA, SOVA, DÖ

Jag går och fiskar. Veckans enda lediga natt är kommen, krogen nästa. Eller kanske inte. Lever på PAUSE, jobbar jämt för att leva sen. Stora planer på gång. Idioti egentligen. Speciellt med tanke på att det där "sen" inte är någon garanti. Lite som att handla på OnOff nu. Konkat.  Lär ju knappast ha garanti på prylarna. Årets mest onödiga blogginlägg. Skriver bara för att upprätthålla den fantastiska statistiken.... Om vi ändå ska köra på Kissie-style så kan jag väl säga vad jag ska göra idag. Sova. Snart. Kolla när Svenskorna plockar hem bronset ikväll. Förhoppningsvis.

Har ni inget bättre för er kan ni kolla på det fantastiska klippet nedanför om ni inte sett det. Sen tycker jag att ni kan delta i detta genialiska event som just nu sprider sig på Facebook. Hjälpa Sverigedemokraterna på traven lite.


SOLA, BADA OCH HA KUL

Ville i det förra inlägget även påpeka att nyhetstorkan är ett faktum. DN hade dock inte uppdaterat sin hemsida då. Bevis på nyhetstorkan; DN skriver att rekordmånga kommer att ligga ikväll. Babyboom om nio månader. Storken. Stooorcheen!
DET SER MÖRKT UT PÅ KAMERUNS AVBYTARBÄNK

"Ingen jämför Kajsa Bergqvist med Stefan Holm och säger: fan vad lågt hon hoppade". Ta den ni, ni med dem trevliga facebook-uppdateringarna som skådats under VM. Vi behöver inte säga mer än så.

Tänkte egentligen inte skriva nåt idag men ändrade mig när jag fick Svenskan uppkörd i nyllet kl 0.30 inatt. I Kamerun låter mödrar bränna sina döttrars bröst för att göra dem mindre attraktiva. Varför? Jo, för att de inte ska bli våldtagna såklart. Sjukt. Genomsnittsåldern för ett våldtäktsoffer i Kamerun är 15 år. Sjukt. Men visst, det är ju klart att det är kvinnans fel när hon blir våldtagen. Kan ju inte gå runt och se bra ut heller... Bränn balle istället. Sjuk värld.

Btw, lösningen på detta. Lelle' Torsten, kanske dagisfröken slipper. Ta't i skolan istället. Tror du skulle behöva läsa det ämnet. SD & KD oxå. Kunskap ger förståelse påstås det ju...

NOBODY'S GONNA GO TO SCHOOL TODAY

Antagningsbeskedet har kommit och jag är lika virrig som förra året. Tur att man inte sökt några program i alla fall. Vet att jag inte borde plugga. Sjukt sugen dock. Antagningspoängen stiger och om inte förvirringen var nog just nu så har även programmet jag är inskriven på ökat som tusan. Vilket betyder att jag förmodligen inte kommer in igen om jag avskriver mig min plats. Tjusigt...Likt förra året är det rekordmånga antagna. Bra, vi satsar på utbildning. Fint. Frågan är dock när vi ska börja satsa på föreläsare och lokaler? Det som får ta stryk av att universiteten blir överbelamrade. Sad but true folks...

Random bild från Peace & Love på det. Kings of Leon. Things would be so much easier
om allt bara var som en enda lång festival.

NÄR VI GRÄVER GULD I USA

Landssorg borde utfärdas. Sverige är utslaget. Underhållningsvärde: minus 1000. Katastrofmatch. Man gör inga mål på att spela defensivt. Offensivt. Offensivt målvaktsspel däremot, det kan ge mål. I fel kasse. But never blame the keeper... Även om det känns lite befogat. Bör kanske tilläggas att Japan faktiskt var rätt bra. Sverige gjorde dem dock bättre än nödvändigt. Nu hejar vi på Sundhages USA istället. Hade ju dock varit fint med Sverige-USA i final men icke. Brons för Sverige hoppas vi på oxå. En sån medalj kan man ju leva på i några år har jag hört. (Herrarna 94 *host*, inte åstadkommit ett smack sen dess *host*....)

Random udda grej som helt plötsligt gjorde livet lite roligare. Nån borde
skriva "wtf?!" på den där saken. Lite så man känner när man ser den....

Moster, gör det ba'. Kan skriva under med mitt namn om du vill.

DE SÄGER JAG SKITER I ALLT MEN DET SKITER JAG I

Idag ger vi fan i omvärlden. Skiter i om Assange blir utsatt för rättsövergrepp eller vad det nu är som sker. Skiter fullständigt i att OnOff konkat. Skiter i att Khadafi förmodligen fortfarande är dum i huvudet. De amerikanska pensionärerna kunde jag inte bry mig mindre om heller. Ger även blanka fan i att vi ger statligt bidrag till odemokratiska och hatiska organisationer. Orkar inte ens bli avundsjuk på den lilla britt som lyckades vinna 1,7 miljarder på lotto.

Istället roar vi oss med att EMU-länderna fortfarande suger lamaballe som min gamla lärare skulle ha sagt. Sant faktiskt. Själv brukar jag säga hästpung. Det där sista var en parantes. Idag gläds vi åt att den svenska kronan går dåligt precis lagom till den norska skatteåterbäringen. Vem behöver en lottovinst på 1,7 miljarder då liksom? Framförallt så stör vi inte varandra idag. 18.00; Pia Sundhages U.S.A mot Frankrike. Efter det, laget som Sundhage egentligen borde coacha, Sverige mot Japan.

I'M STILL A ROCKSTAR

Att världen skulle få en ny Milf har vi vetat ett tag. Att det faktiskt skett har jag missat. Väldigt efter. Drygt en månad sen faktiskt. Mamma, moster. Googla inte "Milf". För er egen skull. Låt bli. Till er andra, hur seriös jag är med milf får ni avgöra själva.Just det, borde kanske säga grattis oxå. Grattis.

WHEN THE CHILDREN CRY

Ibland blir man lite trött. Då kan det bero på att man inte sovit ordentligt. Det finns även en annan sorts trötthet, drabbades just av den. Brutalt dessutom. En helt fantastisk artikel i GP idag. Handlar om Patriotiska Studentförbundet och dess uppdrag att sköta flagghissningen i Gbg.

Tidigare i år tillät man samerna att flagga på Gustav Adolfs
torg och sedan fick zigenarna flagga. Vad blir nästa steg,
att handikappsrörelsen hissar sin? De har väl ingen flagga, men de
kan ju kanske skapa en med en rullstol och två
korslagda kryckor undertill, säger Torsten Persson.

Det debatten kommit att handla om är deras ansvar för flaggningen under HBTQ-festivalen i staden tidigare i sommar. Eller "Homosex-festivalen" som lilla Torsten kallar den för. För många flaggor tydligen enligt förbundet. Visst det kan man tycka. Detta då:

Jag har inget emot homosex-festivalen, det här handlar om
ett ogenomtänkt beslut om flaggning på alla kommunala inrättningar.
Det är också pedagogiskt misslyckat. Hur ska man förklara som
förskollärare för små barn vad det är för flagga och vad den
symboliserar och vad det är för människor. Barnen kan ju få mardrömmar om förskoleläraren
berättar om vad homosexualitet handlar om, säger Torsten Persson.


Nej, varför bli upprörd. Han har ju helt rätt. STACKARS barn.

SHAME ON YOU

Nästan pinsamt igår. Rättvisan segrade till slut. U.S.A kvitterade i 122:a minuten o vann sedan på straffar. Tacka fan för det.

Nåt mer som är pinsamt är att Sverigedemokraterna försöker framställa sig som ett "socialkonservativt mittenparti". Åtminstone enligt Erik Helmerson på DN's debattsida idag. (länk saknas). Jimmie-ponken svarade inte på min fråga på chatten heller. Pinsamt. Nädå, säkert poppis kille den där Åkesson. Många frågor. Herr Åkesson höll tal i Almedalen igår oxå. Ett av de längsta talen tydligen. Kvalitet. Kvantitet. Synd att man missade det, fick en kommentar här igår om att det hade varit jättebra. Kan verkligen tänka mig det, han är ju en sån fantastisk retoriker.SVERIGE SVERIGE

Bra dag för Sverige. 3-1 mot Aussie Pussie, semifinal och OS nästa. För att toppa denna redan fantastiska dag chattar Jimmie Åkesson på DN.se. Tror knappast han kommer svara på min fråga då svaret knappast kommer gynna hans lilla parti:

Hur ser ni på HBT-personers rättigheter? Vill ni bevara samkönade äktenskap
och rätten för samkönade par att adoptera?

Detta som gör mig lite orolig för SD. Folk vet vad de har för syn på invandrare. När det kommer till familjepolitiken vet folk inte särskilt mycket. Lär er. Tydligen snackar de mindre om invandringen. I Riksdagen. Bara att titta på bl.a. Björn Söders Facebook-uppdateringar som jag la upp igår. "Det behöver alltså inte nödvändigtvis betyda att partiet förändrat sin retorik även utanför riksdagshuset." No shit Sherlock!

Familjepolitiken ja. Lite väl mycket likheter med ett annat parti där. Faktiskt. Sägs inget om just detta i denna artikel dock. Tur att det där partiet tofflar åt övriga alliansen.

VÄLKOMMEN IN

Dags att rita om världskartan gott folk. Nytt land. Sydsudan. Random bra låt på det.

DU GAMLA DU FRIA...Knappast nån som missat att politikerna hängt i Almedalen den gångna veckan. Att Maud sagt adjö. Hon är söt Maud. Sverigedemokraterna likaså. Speciellt Björn Söder, snubben ovan. Gulli-gull gubben. Juholt har en söt mustasch. Söt politik oxå. Synd att den inte kommer fungera i praktiken bara.

WORK OF ART

Har ju glömt säga att jag är konstintresserad. Kanske inte i konsten i sig alla gånger utan snarare hur den påverkar. Det där jag skulle säga om censur.(även 27/6) Det har med konst att göra. Bland annat. Ska ta det nån gång. Idag är vi bara jävligt exalterade över DN's nya artikelserie. Kultur & Brott heter den.©Elisabeth Ohlson Wallin - Dödskyssen
Från utställningen Jerusalem.

IT SUCKS TO BE YOU

Men hej och hå vad jobbigt hörru! Att vara svensk man är att tillhöra typ den enda grupp som inte riskerar att bli diskriminerad på arbetsmarknaden. Detta gör att jag tycker så FRUKTANSVÄRT synd om dig nu när det väl har skett. Eller kanske inte. Bara lägg ner killen. Välkommen till verkligheten.

Vi kan väl lika gärna diskutera kvotering när vi ändå är igång. Intressant kolumn i SvD idag. För eller emot? Ingen aning. Självklart är jag emot. Rätt person på rätt plats. Kompetens. Funkar det så? Nej. Rätt MAN på rätt plats. Som Hanna Hellquist sa i ett panelsamtal som jag såg henne delta i:

Att inte kvotera är ju att säga att kvinnor inte är lika kompetenta

Kan första resonemanget. För eller emot. Fortfarande ingen aning men att män, i majoritet, ska styra allt är inte ett alternativ.

Hoppsan Kerstin vad hände där? Blev jag just lite bitterfitta...?...nej, inte i jämförelse ialf...

EXPLAIN IT TO YOU

Funderar på om jag borde bli orolig när ironin på den här bloggen tydligen inte når ut till alla. Jag kanske borde förklara. Let's förklara.

Jag försöker ofta vrida på saker på nåt konstigt sätt så att man ska fatta hur sjuka de ibland är. Som igår; Turkiet har EN kvinna i sin regering. En kvinna och 24 män. Trodde regeringen på nåt sätt skulle representera samhället. Men vad vet jag? Jag har ju aldrig varit i Turkiet. Kanske det bara finns en kvinna. Som fött ALLA turkar i hela landet. Som då är män såklart. Ja, men så måste det ju vara. Sårry jätte megamycket, tar tillbaks det där om regeringen. Klart det bara ska vara en kvinna i den, måste ju bli statistiskt rätt eller nåt. Something..

Åter till att förklara bloggen. Saker är kanske inte alltid helt fel egentligen men jag gillar att driva med dem ändå. Alltid. Samhällssatir. Ironi. Sarkasm. Humor. Att U.S.A knäppte bin Ladin får man tycka vad man vill om. Att jämföra Obama med presidenten i Simpsons the movie, som är en Arnold Schwarzenegger look-a-like,  tycker åtminstone jag är ett rätt tydligt exempel på hur den här bloggen funkar. En länk till pärleporten oxå. Att Osama inte skulle få knacka på den. Pärleporten. 

Jag har även gratulerat Åke Green på namnsdagen, sagt att Alf Svensson har rätt när han menar att äktenskap för samkönade par är samma lika skit som månggifte och jag har även påstått att Påven och Dalai Lama äger Facebook.

Om det är nån som fortfarande inte fattar, jobbigt för dig. Läs Kissies blogg eller nåt istället. Ni är nog på samma nivå.

Avslutar med att erkänna att jag älskar barn.


GLÖM INTE BORT ATT DU ÄR VÄRDELÖS

Insåg att jag faktiskt måste skriva något om nyheterna efter att ha sett dagens förstasida på DN. Tar några korta

* Obehagligt. Ingen förutom de två vet vad som skett. Dock obehagligt om det inte blir juridiskt prövat. Lilla städerskan mot stora mäktiga rika mannen. Rättssäkerhet? Var tog den vägen? 

* "täcka huvudet för att inte riskera våldtäkt."..."kvinnor har utsatts för våld och sexuella övergrepp av både regeringssoldater och halvmilitära förband."..."de utsatta kvinnorna måste själva bekämpa övergreppen,"..."poliser varit bland de skyldiga till våldtäkt"..."myndigheterna inte tar klagomål från dem på allvar..." Nej men varför skulle man göra det? De är ju faktiskt bara kvinnor. Djisses!

* Syrien fortsätter att kämpa för att få sin titel som världens sämsta land. Verkar ligga rätt bra till nu när Amnesty börjat kalla övergreppen myndigheterna begår mot sina medborgare för brott mot mänskligheten.

* Ja men hallå? Varför ska man ta emot små barn som flytt ensamma från andra sidan jordklotet? Det är väl bara att slänga tillbaka dem i den banankartong de kom i och köra med returrundan? Får Posten lite jobb oxå. De kanske t.o.m har någon släkting kvar där de kommer ifrån. Dessutom är det säkert mycket varmare i hemlandet, borde informera dem om de jävliga vintrarna här så de inser att de inte vill stanna. Inga fler barn, skriker ändå bara. Bajsar överallt oxå. Kostar ju alldeles för mycket för oss i det här landet där vi har typ världens högsta skatt. Medmänsklighet liksom, tjena. Nej tack, lägg skattepengarna på studentbostäderna som våra riksdagsmän bor i istället.

* Väntar på att Sverigedemokraterna ska komma med något i stil som; ge jobb åt vore egna istället.

* Ska avsluta med att säga det alla egentligen vet. Kvinnor är jävligt kassa. Fruktansvärt kassa. Det enda kvinnor kan är att ta hand om familj, hemmet, matlagning och allt sånt där. Familj och sociala frågor. Här i Sverige har vi dock fått för oss att kvinnor är lika bra som män. Ger kvinnor samma sorts jobb som män och vi har t.o.m kvinnor på ministerposter. Nej, det enda landet som verkar ha fattat något är Turkiet. Av 25 ministrar är endast en kvinna. Fantastiskt. Och folk tycker att Turkiet inte ska få vara med i byråkratins lekstuga - EU? Bra Turkiet, klart att man måste ha en kvinna på ministerposten för familjepolitik och sociala frågor, det enda kvinnor kan.

YOU'VE BEEN TALKING SWEET TO ME ABOUT PEACE AND LOVING HARMONY

Ber om ursäkt för att bloggen varit lite död. PAUSE. Har varit upptagen med att leva lite. PLAY. Jag och 49 999 andra har den gågna veckan hängt i Borlänge med ett överbelastat telefonnät. Fantastiskt.

Det får bli en uppdatering om Peace &Love så att vi kan lämna det bakom oss och gå vidare. Livet. Så det funkar liksom.

Snyggast scenografi: Lykke Li
Coolast filmning: Kings of Leon
Mesta fyllesnacket: Teddybears "Det är 43 000 personer i publiken! Av de är 42 vegetarianer!" 5 sek senare "Det är 43 000 i publiken! Av de är 44 000 vegetarianer!" Doesn't make any sense?!
Största vallfärden: Den gigantiska folkmassan i enkel riktning mot Veronica Maggio's spelning
Mesta dagliga allsången: Veronica Maggio
Mest storslaget: The Ark tillsammans med dalasinfoniettan
Mest kärlek från publiken: Veronica Maggio
Snyggast öppning: Lykke Li
House party: M.I.A som drog upp ca 20 personer på scenen för att dansa
Coolast: The Sounds (enligt de själva ialf)
Snyggast stageplot: M.I.A
Snyggast backdrop: The Ark
Skabbigaste publiken: Volbeat. Fulla, tjocka, gamla män som skvätte svett. Överallt. På mig dessutom.
Årets miss: I blame coco, Timbuktu & Movits! Krockade med förkröket...
Årets kaxigaste rock n' roll-attityd: The Strokes, 20 min sena, slutar 30 för tidigt. Dålig stil.
Årets tråkigaste gubbe: Bob Dylan, alla kategorier. Totalt fotoförbud, inga närbilder på storbildskärmarna etc etc. Tråkgubbe.
Sömnpiller: Foreigner, gamla avdankade rockfarbröder som lirar rockballader. "I want to know what love is" bl.a.
Årets sjukaste: Annika Norlin i Säkert! Svårt att tyda kraxet mellan låtarna.
Årets fullaste och sämsta: Säkert's ljudtekninker. Eller så var det bara som så att han tyckte att  60 min rundgång var en fin ljudeffekt?
Bajsstatus: Hög. Bajs på tält. Bajs i hink. Bajs överallt i bajamaja. Bajs.
Fjortisstatus: Hög men ändå förvånansvärt låg.
Årets arrangörs-fail: Låta Håkan Hellström avsluta hela tjottaballongen? Håkan i all ära men börjar vi inte känna att vi har sett honom nu? Låt The Ark avsluta. Sista turnén, dessutom tillsammans med Dalasinfoniettan. FAIL PEACE & LOVE. FAIL!
Årets camp-låt: "Fest hos Mange". Hos oss dock denna. Lite bättre så.
Årets nattklubbsgolv: Maskinens spelning. HELA publiken köttade. Inklusive jag och mina random polare jag hittat för kvällen.
"Hej, gift dig med mig!": Onsdag : Lykke Li
Torsdag: Veronica Maggio
"Hej, vi har inte utvecklats ett skit på två år!": Tog en promenad, en lång sådan, ner till festivalområdet för att se Sahara Hotnights. Big, BIG, mistake! T.o.m backdrop:et var fulare.
Vackrast spelning: The Ark med dalasinfoniettan. Publiken längst bak med folk som inte ens lyssnar på dem i vanliga fall blev lite blöta i ögonen. Vackert The Ark!

Slutligen; fantastisk festival och vi avslutar med att sprida lite visdom. Om nån fortfarande inte fattat någonting av det jag skrev i det här inlägget så kommer här en chans till. Fattar du fortfarande inte är du nog rätt körd. Natta för dig liksom. Hårt.RSS 2.0