NALLE HAR ETT STORT BLÅTT HUS

Dags för en liten lektion men tillika en hyllning. Jag ska lära er hur man städar snabbt. Riktigt snabbt. Hej då TV-shop, så här ska det gå till. Ta fram en mopp, vilken som helst, alltså inte en svindyr från TV, nån billig skit från Rusta funkar lika fint.  Sopa sedan lite och lyft på mattan. När du gjort detta sopa in skiten under mattan. Vips så är du av med problemet! Låter fantastiskt. Är fantastiskt. Nackdelen: skiten finns fortfarande kvar... Du ser den i alla fall inte längre men den finns där och om du fortsätter sådär kommer mattan tillslut vara så full av skit att det sipprar ut. När den väl gör det har du hållit på sådär ett tag och trots att du egentligen förstått att det skulle hända förr eller senare så står du där med hakan i marken och byxorna nere. Förvånad, liknar ett fågelholk och du är precis lika dum i huvudet som du ser ut.  Sad but true.

Det där var lektionen, nu över till hyllningen. Svensk infrastruktur- och bostadspolitik. Den är så fantastisk! Hur man jobbar? Jo, lite som den där städlektionen.

I Sverige vill vi satsa på utbildning. Lysande. Vi tar in rekordmånga studenter vid våra högskolor och universitet. Som en naturlig följd bygger vi ut universiteten, anställer fler föreläsare och bygger fler studentbostäder så att vi klarar av den nya satsningen. Not.

Vi stannar vid att ta in rekordmånga studenter, resten får lösa sig. Problemen med studentbostäder är som störst i storstadsregionerna. Hur man löser problemet? Man säger åt studenterna att inte söka sig till storstäderna. (Sopa dammet under mattan...) Kan bara informera dig herr bostadsminister Attefall att problemet som heter B.O.S.T.A.D.S.B.R.I.S.T är kvar om du inte fattade det. (Du kan tacka mig senare för den upplysningen, min mail finns på högersidan här-->)

Så, som på samma sätt som denna panik om bostadsbristen för studenter traditionsenligt sprider sig varje höst väntar jag med spänning på den första snön. Att få se några små snöflingor fjunigare än Justin Biebers icke-existerande skäggväxt stoppa de svenska tågen om typ 2-3 månader. Hur vi än en gång blir förvånade, tappar hakan och bokstavligen står kvar på perrongen. Enda skillnaden från det där ordspråket är att vi inte står kvar när tåget gått. Tåget står oxå där. Även den här vintern.

Kommentarer
Postat av: Emma

Word!

2011-08-25 @ 23:10:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0