VEM SKA JAG TRO PÅ?

Förvirringen är total. Läste i SvD idag att PEW's studie om social konflikter sågas. Inte trovärdig. SvD skriver:

Sverige är ett av de tio länder i världen där sociala konflikter med religiös
koppling ökar mest enligt en ny amerikansk studie. Men undersökningen sågas av svenska experter.

När man läser artikeln verkar det ju som att Pew har lite taskig koll, speciellt när man läser om Rosengårdskravallerna där Pew enligt vissa är helt ute och cyklar. Köper korv istället för att skriva en trovärdig studie. Pew hänvisar även till en studie från Brå gällande hatbrott mot muslimer. Påstår att hatbrotten ökar, Brå själva säger att de inte kan se en sån trend. Pew verkar inte ha koll på alla sina källor så att säga.

Läser man om samma sak i DN idag har de valt en annan vinkel. De har svalt Pew's studie helt och hållet utan reflektion. Skriver att religiösa konflikter i Sverige ökar. Spär på dess trovärdighet genom att skriva att "Rapporten baseras på uppgifter från 18 offentliga källor, bland annat FN, EU och ett antal människorättsorganisationer." Tycker synd om de som läser enbart DN idag. Å andra sidan undrar jag vilka SvD syftar på när de skriver om de "svenska experterna" som sågar undersökningen?

Tror ändå vi ska lyssna på SvD idag. Brå är trots allt en myndighet under justitiedepartementet, inte en liten intresseorganisation. Sverigedemokraterna har tidigare slängt sig med lite siffror från Pew som inte har stämt. Kent Ekeroth (SD)blev satt på plats av andra riksdagspolitiker i höstas när han hänvisade till Pew och fick lite goda råd om att kolla på trovärdiga siffror innan han debatterar om något så seriöst som anslaget till rättsväsendet.

Samtliga riksdagspartier utom SD ville godkänna regeringens förslag. SD ansåg att polisen skulle få mindre dineros eftersom deras uppgift är att bekämpa brott. Ekeroth kom då med den fantastiska ekvationen att genom att dra ner på invandringen minskar brottsligheten och vi kommer då inte att behöva lika många poliser. Mindre dolares till the Aina helt enkelt. Fan vad klyftigt Kenta!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0