WE ARE THE CHILDREN

Gällande den förödande nyheten att små förskolebarn blivit tvingade att svara på frågor om något så fruktansvärt som sexuell läggning ser jag ett litet problem. Sättet media lyfter det på. Rubrik, ni vet den där saken som gör att artikeln säljer; "Barn fick frågor om sexuell läggning".

Frågor som ungarna varit tvungna att svara på "Kan man vara kär i vem man vill, både pojke och flicka?", "Finns det något som gör det bättre eller sämre att vara pojke eller flicka?", "Finns det någon som kommer från ett annat land på förskolan?" och "Brukar ni prata om ifall man tror på Gud?".

Tidningarna lyfter det som att det är moraliskt fel att barn ska ens få höra något som inte är heterosexuellt. Förstår dem, vore ju förjävligt om ungarna exploateras för något sådant eller ännu värre, själva blir homogays. Fel vinkel journalistkåren. Det är inte det verkliga problemet. Problemet är sättet undersökningen gjorts på. Kanske borde ha en lite diskussion med barnen eftersom de inte är mogna att ens snacka kärlek? Kanske borde ha informerat päronen? Kanske inte borde ställa sådana frågor på det sättet överhuvudtaget? Problemet!

Fast det är inte så konstigt. Alla vet ju att kvinnokämpar och homosexuella är terrorister. Givetvis!
BIG IN JAPAN

Sitter och vänder ut och in på allt. Tittar lite på CNN och konstaterar att U.S.A är ett lustigt land. De tycker att man överreagerade inför orkanen Irene som senare blev nedgraderad till storm. Spridd moralpanik, evakuering av massa människor, påståenden om att domedagen är kommen men sen bli blåsta på konfekten. Blåst och blåst i och för sig. Det blåste och hände inte särskilt mycket. Jo, det gjorde det men tydligen inte tillräckligt mycket. Minns diskussionen för några år sen när Katrina var på frammarsch. Då gnällde man över att man inte gjort tillräckligt. Ärligt, ni lustiga amerikaner som tycker att det var jobbigt att evakueras; tänk vad jobbigt det hade varit att inte ha blivit evakuerad om orkanen inte blivit storm så att säga. Hade ni överlevt hade ni gnällt över att man inte gjort tillräckligt. Kontenta: sluta gnäll bah för fan.

CNN visar även mitt kall i livet. Japan ett lustigt land. Minns "Stor i Japan". Tydligen inte så svårt o bli känd där. Verkar inte vara så svårt att bli premiärminister heller. Dags för den sjätte premiärministern på fem år. Funderar på om jag ska bli den sjunde...

Dagens onödiga info:
Fredrik Reinfeldt är buksvåger med E-type. Måste ha varit håret fru Filippa tröttnade på med tanke på skillnaden mellan Reinfeldt och E-type...


P.S I LOVE YOU

Det finns vissa saker jag verkligen inte förstår mig på. Det roliga med matte, nöjet i att peta i jord och hoppas på fina blommor. En annan sak jag verkligen inte förstår är vissa brudar. Speciellt de här. Sitter och skickar kärleksbrev till Breivik? Verkar vara vanligt förekomande det där, kvinnor som gillar idioter. Engla-snubben Anders Eklund fick oxå massa brev, även polismördaren Tony Olsson , som för övrigt blivit frälst och skrivit en bok. Två faktiskt. Gulligt. Oh no... I'm falling for it. Eller kanske inte.

Okej, det där med att jag tror på att ge folk en andra chans o tjalalala. Efter ett tag kanske, vissa är det nog dock dött lopp för. Breivik typ, just sayin'...

Började med en lite grej förra veckan, Dagens onödiga vetskap. Dags igen:

Man tror att världens första smiley skrevs av Scott Fahlman i ett meddelande som skickades 19 september 1982. Inte en sån som är där nere, utan en sån här :) Sepåfan!

STORMY WEATHER

Hösten är kommen och så även det dåliga vädret. Finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder. Undantag: Irene. Inte min gamla rektor, eller vad hon var, utan orkanen. Kan säga som så att det inte är en liten vindpust som kommer in över bland annat N.Y. Borde inte vara det med tanke på att mer än en kvarts miljon människor evakueras.

Det första jag tänkte när ja hörde om detta var "fan vad schyssta vågor det kommer bli. Lätt att jag ska surfa när en orkan som troligen kommer bli historisk is comin' up." Ärligt, man ska inte håna de döda men du lilla surfare som får för dig att ta en liten åktur på the big waves, hoppas du hade kul när du dog i alla fall. Två månaders nederbörd på 36 timmar och snubben vill surfa. Gosh, djisses och vafan?! R.I.P anyway.

DN uppger att tio har dött hittills, SVD säger åtta. Skitsamma, för många oavsett. Sorgens dag.

Sorgens dag för svensk politik oxå. Inte nog med att MP's gruppledare i riksdagen Mikaela Valtersson, som även kandiderade till språkrör i våras, igår meddelade att hon lägger av. Maria Wetterstrand lämnar även hon Riksdagen. Två tunga namn inom 24 timmar. Ang Wetterstrand, vi kan bortse från politisk färg och jag tänker ändå påstå att hon är bland det bästa som skett inom svensk politik. Tror även att många håller med. Hoppas och tror dock att vi kommer få se mer av henne på annat sätt.

I'M ON THE EDGE OF GLORY

Har nördat lite konst, religionsfrihet och yttrandefrihet de senaste dagarna. När jag säger nördat då menar jag nördat. Känner att jag inte har ägnat gubben, som för övrigt egentligen borde vara min morfar, den tanketid och uppmärksamhet han förtjänar den senaste tiden. Har nästan saknat honom lite. Eftersom jag saknade honom beslutade jag mig för att googla gôbben för typ tusende gången och hamnade än en gång på hans fantastiska hemsida. Tänkte även bjuda honom på kalas.

Givande hemsida. Hittade en liten del jag inte sett innan. Jag känner mig som en ny människa, upplyst. Förstår hur fransmännen måste ha känt sig där under 1700-talet. Helt fantastisk känsla faktiskt. Fantastiskt. Om nån undrar vilken gôbbe det är jag dillar om så är det Åke. Åke Green. (Inlägg om Åke från i våras)

Dagens upplysning. Tre myter om homosexualitet:

Myt nummer 1: Den heterosexuella och den homosexuella livsstilen är lika önskvärda.

Myt nummer 2: Man kan inte påverka sitt barns (eller barnbarns) framtida sexuella inriktning.

Myt nummer 3: Sexuell orientering är något ärftligt – Det är genetiskt betingat

Myt 1 är utan tvekan min favvo. Pusspårej Åke!!

GÖR OM, GÖR RÄTT

"Very interesting & professional site", "Very nice site. I must say that I am impressed. Keep up the good work", "Very interesting & professional site".

Fan vad trevligt! Senaste kommentarerna. Vältrar mig i mitt eget ego, wow. Kanske inte riktigt. Angående gårdagens inlägg om bostadsbristen för studenter. Jag mailade det till Attefall, bostadsministern. Han har INTE svarat. Okej, det kan nog ta ett tag, för Birgitta Ohlson (yes, EU-ministern) tog det en vecka. Verkar ha mycket att göra de där. Oavsett, tror inte Attefall kommer svara. Jag smädar ju honom nästan. Förlåt Attefall, tar tillbaka det. Varför är inte livet som ett suddigummi för oss alla? Man kan ju bete sig som ett om man är politiker. Suddigummi. Ta tillbaka uttalanden. Göra om, göra rätt. Sen är allt glömt och förlåtet. Attefall gör det idag. Jag vill oxå bli politiker. Bara tycka, snacka lite skit och sen ta tillbaka det. Noll utbildning och fet lönecheck på det. Catchiiing!
NALLE HAR ETT STORT BLÅTT HUS

Dags för en liten lektion men tillika en hyllning. Jag ska lära er hur man städar snabbt. Riktigt snabbt. Hej då TV-shop, så här ska det gå till. Ta fram en mopp, vilken som helst, alltså inte en svindyr från TV, nån billig skit från Rusta funkar lika fint.  Sopa sedan lite och lyft på mattan. När du gjort detta sopa in skiten under mattan. Vips så är du av med problemet! Låter fantastiskt. Är fantastiskt. Nackdelen: skiten finns fortfarande kvar... Du ser den i alla fall inte längre men den finns där och om du fortsätter sådär kommer mattan tillslut vara så full av skit att det sipprar ut. När den väl gör det har du hållit på sådär ett tag och trots att du egentligen förstått att det skulle hända förr eller senare så står du där med hakan i marken och byxorna nere. Förvånad, liknar ett fågelholk och du är precis lika dum i huvudet som du ser ut.  Sad but true.

Det där var lektionen, nu över till hyllningen. Svensk infrastruktur- och bostadspolitik. Den är så fantastisk! Hur man jobbar? Jo, lite som den där städlektionen.

I Sverige vill vi satsa på utbildning. Lysande. Vi tar in rekordmånga studenter vid våra högskolor och universitet. Som en naturlig följd bygger vi ut universiteten, anställer fler föreläsare och bygger fler studentbostäder så att vi klarar av den nya satsningen. Not.

Vi stannar vid att ta in rekordmånga studenter, resten får lösa sig. Problemen med studentbostäder är som störst i storstadsregionerna. Hur man löser problemet? Man säger åt studenterna att inte söka sig till storstäderna. (Sopa dammet under mattan...) Kan bara informera dig herr bostadsminister Attefall att problemet som heter B.O.S.T.A.D.S.B.R.I.S.T är kvar om du inte fattade det. (Du kan tacka mig senare för den upplysningen, min mail finns på högersidan här-->)

Så, som på samma sätt som denna panik om bostadsbristen för studenter traditionsenligt sprider sig varje höst väntar jag med spänning på den första snön. Att få se några små snöflingor fjunigare än Justin Biebers icke-existerande skäggväxt stoppa de svenska tågen om typ 2-3 månader. Hur vi än en gång blir förvånade, tappar hakan och bokstavligen står kvar på perrongen. Enda skillnaden från det där ordspråket är att vi inte står kvar när tåget gått. Tåget står oxå där. Även den här vintern.

SÅ LÅNG, FRANK LLOYD WRIGHT

Attention whore:ade mig lite för några dagar sedan när jag skrev att jag hade attention whore:at. Jag kommer inte stänga ner bloggen, jag kommer inte sluta blogga. Däremot kommer jag sluta hetsläsa varenda morgontidning som finns i det här landet. Visst kommer det skrivas om nyheter men kanske inte lika intensivt. Jag kommer kanske även ta tag i att skriva om det där som jag kände att jag ville skriva om när jag startade bloggen. Det där som man vill prata om men som ingen orkar lyssna på.

Funderar på att börja med en ny liten grej oxå. Dagens onödiga vetskap. Lögn. All vetskap är bra vetskap.

Trijntje Cornelisdochter Keever med det helt logiska smeknamnet De Groote Meid påstås ha varit den längsta kvinnan i världshistorien. Fram till det att hon checkade ut 1633, blott 17 år ung, knallade hon runt 254 cm över marken. Det var hennes peak. Tror hon var kortare när hon föddes 1616. För hennes mammas skull hoppas jag det i alla fall.KYRKAN ÄR ÖPPEN FÖR ALLA (med vissa undantag...)


JAG HAR TRILLAT DIT, JAG HAR FALLIT, JAG HAR VAKNAT

Vill skriva något revolutionerande och kraftfullt likt en atombomb. Något som får den franska revolutionen att framstå som lite knallpulver från BR. Istället har jag börjat hora och skriver för läsandets skull, Er jävla skull. Helt fel, blivit en hel del skit på den här sidan lately. Ber om ursäkt för det. Har krystat fram diverse bättre och sämre skit, och till råga på allt, om en del saker jag egentligen inte bryr mig om. Jag tappade tråden. Den där röda saken.

Jag började fnaska och det är något jag inte tänker fortsätta med. Något jag inte tänker göra förrän jag verkligen måste, dvs när jag är färdigutbildad och måste ta skitjobb i väntan på målet. Målet är avlägset och för tillfälligt suddigt, är visserligen närsynt men det beror inte på det. Jag måste leva lite först, fundera lite men jag känner att jag är på gång. En känsla som varit saknad då den varit frånvarande ett tag. Kanske fortsätter jag att slampa på här eller så kanske jag tar tag i mig själv och skriver om saker jag faktiskt vill skriva om. Finns fortfarande ämnen ni varit förskonade från. De där ämnena som får mig att snacka oavbrutet och ger mig huvudvärk för att hjärnan går på högvarv och till slut får kortslutning . Lite sådär som tjockisens bil i Stockholm Boogie.

Religionsfrihet mot yttrandefrihet till exempel. Helvete vad törrt det låter men sätt in det i en kontext och det blir jävligt intressant. Konst. Sverige's  bästa och coolaste konstnär Elisabeth Ohlson Wallin typ. Eller Åke Green, Muhammed-karikatyrer eller muppen Lars Vilks. Tycker du fortfarande att det är ointressant så snacka med mig. Jag kommer göra det intressant vare sig du vill det eller inte.

Som sagt; jag har horat på och som grädden på skolmatens pulvermos fick jag nästan en bitter syn på världen. Jag vill inte bli sån. Verkligen inte. Jag trillade dit, jag föll men jag vaknade. Man kan fortsätta vara bitter eller så kan man försöka göra nåt åt det. Jag satsar på det senare och har även insett att det är så jävla lätt. Man behöver inte 240 hp för att förändra världen. Man kan tänka stort. Jag tänker stort. Men för att nå det stora måste man börja med det lilla. Jag har redan börjat. Busenkelt att the world a better place make. Piece of cake.

Har idag grävt ner en mindre variant. R.I.P

Har idag, drygt 10 år senare, grävt ner en mindre variant. R.I.P

BABY BOOM, PESTEN HÄRJAR

Magnus Uggla - Baby Boom

När alla vänners fruar,
ligger och ruvar,
får du inte någon frid.
Förens du gjort din plikt,
sett till att hustrun kvickt,
förvandlats till gravid.

Hoppsan Kerstin och vafan?! Trodde äntligen monarkin skulle få självdö. Men Grattis Sessan och Boxer-Robert! Kul för er. Tråkigt för oss andra.

EXPLAIN IT TO YOU...IGEN

Skrev ett inlägg om Annika Östberg häromdagen som jag inledde med meningen "Jag tänker inte glorifiera Annika Östberg på något sätt, hon har fortfarande blivit dömd för två mord." Fick sedan dessa två kommentarer:Vilken del av min inledande mening var det som var svår att förstå? Kan nån förklara? Schyyrree... För den som inte fattade poängen med det inlägget så kommer den här. Poängen.

Jag tror på människors godhet och människors rätt till en andra chans. Även om deras handlingar inte alltid är goda tror jag på människan bakom. Kalla mig blåögd, vilket jag inte är, men jag tror inte att någon människa i grund och botten är ond. Det kan gå fel för vissa, jävligt fel. Deras handlingar kan vara avskyvärda men det finns alltid en orsak. I fundamentet är vi alla de samma. Åtminstone väldigt lika. Vi är alla gjorde av samma sketna kaksmet kallad sperma. En del kakor blev bara lite brända. Varför en annan fråga. Poängen.

NEVER GIVE IT UP

Jag tänker inte glorifiera Annika Östberg på något sätt, hon har fortfarande blivit dömd för två mord. Men ärligt, cred till henne. 28 år i fängelse, 27 av dem i U.S.A, förlorat sin son och 30 år av sitt liv och människan kämpar fortfarande på. Ska nog ta o läsa hennes självbiografi när den kommer. Kanske man kan förstå hur tusan en människa orkar resa sig gång på gång.


THIS IS THE WAY

Skulle inte påstå att jag varit särskilt insatt i det som sker i London nu. Att rätt många rötägg vandaliserar sin egen stad och att majoriteten av London-borna är rätt lacka och städar upp efter dem. Sägs att anledningen till att upploppen ens startat är bl.a. pga hög arbetslöshet och missnöje mot olika åtstramningar som gjorts. Oavsett vad tänker jag nu ta mig friheten att skratta lite åt de styrande i England. Idag får man nämligen bl.a. lära sig hur man löser problem. Hur man förhindrar upplopp, får rötägg att återanpassa sig till samhället och hur en perfekt kriminalvård skulle se ut.

* Blir det upplopp - sätt in militären. Har visat sig vara väldigt framgångsrikt tidigare (Himmelska fridens torg 1989, Ådalen 1931)

* Hittar ni en ligist - lås in honom på närmsta sportarena. Nån mupp från konservativa Torypartiet vid namn Peter Tapsell, som dessutom lyckats fjäska till sig en sir-titel, vill att "polisen ska kunna samla in upprorsmakare och placera dem på en sportarena." Japp, skampålen från medeltiden är ju faktiskt väldigt saknad nu när jag tänker efter. Kan man inte sälja dem oxå? Känns ju lite som jakt och fiske. Ut o fånga, samla bytet och ställ upp för allmän beskådan. Starta en ny "Feskekyrka"? Ta en fin bild med jaklaget oxå kanske? Åh så tjusigt! Ring mig om ni behöver fotograf!

* Om någon ses twittra, använda Facebook eller liknande socialt medie - blockera alla sociala medier och vissa kommentarer. Japp, helt fantastiskt Cameron & co. Även det är ju något som tidigare visat sig vara väldigt effektivt i framförallt Kina som är världsledande när det gäller yttrandefrihet och speciellt när det kommer till nätet. Ojojoj, nej att censurera är inget konstigt att göra i ett demokratiskt land.

* Om ligister sen tidigare har sociala problem - spä gärna på dem ytterligare genom att exempelvis göra dem hemlösa.
Alla vet ju att i stort sett alla kriminologiska teorier stödjer sociala och strukturella skillnader som ett oerhört effektivt sätt att arbeta preventivt mot brott. Desto större skillnader desto bättre. Blir man hemlös kommer man ju givetvis att lugna ner sig och lugnt ta sitt pick o pack, sätta sig på gatan och ha det jättemysigt. Det har även visat sig vara väldigt effektivt om man vräker folk som känner varandra samtidigt för då kan de sitta på gatan tillsammans och grilla korv och mysa. Guu soo cosyy!! Lira lite lägereldsgitarr och sjunga "Nu är det dags för fredagsmyyyyyyyyys!"

Nej, dags att kicka GW Persson från alla uppdrag där de ska ha med en "expert", anlita David Cameron istället. Ni ser ju själva vilket geni han är.

GOING BACK DOWN SOUTH

Dags att göra det jag gör bäst. Ut och flänga land och rike runt utan någon som helst plan. Städer ska det bli och kanske en ö. Börjar med en liten, sen en stor och nån gång den där ön. Packa är jag sämre på, inte börjat än. Borde dra om nån timme eller två. Packa.

Ibland ser man rubriker som man garvar lite åt. Man vet sällan varför. Ler lite elakt åt SvD rubik idag. "Plundring substitut för shopping". Synd att jag inte satsat på det den senaste tiden. Så kan man ju oxå göra... Eller så går man bara till affären som står för ca 80% av min garderob. Monsterrea. Välkomnas gladeligen!En annan rubrik jag hade väldigt roligt åt, väldigt länge. För länge.


JUNI, JULI, AUGUSTI

Min första semester sedan 2008 är kommen. Fantastiskt. Firar det med att knäppa en kall eller två med han jag fått allt utom min skönhet från. No offence pappsen men det är sant.

Semester betyder att det traditionsenligt är dags att lyssna på Per Gessle, svensk sommar. Massa barndomsminnen. Fantastiska texter skriver han. Tänkte ha en tävling. Gissa Gessle-låten. Varsågoda:

1: oh oh oh, oh oh oh
2: aha haa
3: Åh åh!
4: Aaa a, Aha aa, Aa aa
5: Ahaa aa
6: Dubidubi dam daa ah, Dubidubi dam doh
7:Tjalalala lalalala, ey ey ey
8: La na na na na, la na na na na

Borde få litteraturpriset eller something. Glad sommar på er lagom till hösten!

VEM SKA JAG TRO PÅ?

Förvirringen är total. Läste i SvD idag att PEW's studie om social konflikter sågas. Inte trovärdig. SvD skriver:

Sverige är ett av de tio länder i världen där sociala konflikter med religiös
koppling ökar mest enligt en ny amerikansk studie. Men undersökningen sågas av svenska experter.

När man läser artikeln verkar det ju som att Pew har lite taskig koll, speciellt när man läser om Rosengårdskravallerna där Pew enligt vissa är helt ute och cyklar. Köper korv istället för att skriva en trovärdig studie. Pew hänvisar även till en studie från Brå gällande hatbrott mot muslimer. Påstår att hatbrotten ökar, Brå själva säger att de inte kan se en sån trend. Pew verkar inte ha koll på alla sina källor så att säga.

Läser man om samma sak i DN idag har de valt en annan vinkel. De har svalt Pew's studie helt och hållet utan reflektion. Skriver att religiösa konflikter i Sverige ökar. Spär på dess trovärdighet genom att skriva att "Rapporten baseras på uppgifter från 18 offentliga källor, bland annat FN, EU och ett antal människorättsorganisationer." Tycker synd om de som läser enbart DN idag. Å andra sidan undrar jag vilka SvD syftar på när de skriver om de "svenska experterna" som sågar undersökningen?

Tror ändå vi ska lyssna på SvD idag. Brå är trots allt en myndighet under justitiedepartementet, inte en liten intresseorganisation. Sverigedemokraterna har tidigare slängt sig med lite siffror från Pew som inte har stämt. Kent Ekeroth (SD)blev satt på plats av andra riksdagspolitiker i höstas när han hänvisade till Pew och fick lite goda råd om att kolla på trovärdiga siffror innan han debatterar om något så seriöst som anslaget till rättsväsendet.

Samtliga riksdagspartier utom SD ville godkänna regeringens förslag. SD ansåg att polisen skulle få mindre dineros eftersom deras uppgift är att bekämpa brott. Ekeroth kom då med den fantastiska ekvationen att genom att dra ner på invandringen minskar brottsligheten och vi kommer då inte att behöva lika många poliser. Mindre dolares till the Aina helt enkelt. Fan vad klyftigt Kenta!


POWER TO CHANGE

Hissen har gått ända upp. Båda årorna är i sjön, hjulet snurrar och hamstern har återuppstått. Finally har Ohly fattat, grattis!

Diskussionen om allt hets på nätet fortsätter. Endel tidningar har valt att ta bort sina kommentatorsfält helt eller bara på vissa artiklar. Ingen mänsklig rättighet att få kommentera menar dem, håller nog med. Jag kommer inte ta bort kommentatorsfältet här men räkna inte alltid med ett svar när ni sysslar med personangrepp eller annat trams. Trevlig läsning är det dock.

Ämnet hatbrott har faktiskt varit mer frånvarande här än vad jag trodde när jag startade bloggen. Ämnet är något som intresserar mig och som jag länge var övertygad om att jag på ett eller annat sätt skulle jobba med i framtiden. Det är en annan historia. Läser man lite om hatbrott så inser man rätt snabbt att de manliga offren är överrepresenterade när det gäller våldsbrott. Bögarnas fel att statistiken ser ut som den gör så att säga. Väldigt få homosexuella kvinnor som utsätts för dessa brott. Åtminstone ser det ut så i Sverige. En helt annan historia i Sydafrika tydligen:

Våldtäkter mot lesbiska har blivit ett stort problem i Sydafrika.
Motiven från förövarna är att statuera exempel och förändra offren. Thuli Ncube från
Soweto är en av många lesbiska som våldtagits.

– Jag våldtogs på grund av min sexuella läggning. Killen ville visa att jag är en kvinna,
inte en man, säger Thuli Ncube.

Japp, alla vet ju att hela identiteten sitter mellan bena och att alla flator fått ligga för lite med män. Därför flator är lite som de är när de inte blev som de skulle...

CASH IS KING

Bloggen växer. Kanske dags att fixa reklam, sälja sin själ och köpa Botox. Bli modell kanske, borde väl ha börjat med det för några år sen i och för sig. Ska tydligen börjas tidigt nu. 10 bast och på omslaget för Vogue. Älskart'! Varför låta barn vara barn liksom? Nej, väx upp på en gång för fasiken, helt rätt!

Nej, jag kommer nog inte orka ta tag i det där, dessutom tror jag inte att jag vill bli en ny Kissie, inte riktigt min kopp te. Kaffe. Svart. Mörkrost. Då kan vi snacka. Verkar vara rätt svårt att slå dessutom i cyberrymden eller överhuvudtaget när det gäller kreativa eller reflekterande saker. Bara det icke-kreativa och lättsamma (iq-befriade) som slår. Det kommersiella. Cash is king and I need a dollar. Kanske ska ta tag i att fixa reklam trots allt. Nån gång.

Höll ju nästan på att glömma, sårry. Apropå Botox liksom, grattis drottning Sylvia på namnsdagen!


FUN, FUN, FUN

Angående gårdagens inlägg om Grotesco; det finns olika typer av humor. En del varken uppfattade eller uppskattade ironin och humorn i deras sketch och låt. Tråkigt för er, lite bitterfittevarning på er alltså. Humor som som rör sig på gränsen mellan vad som är okej och inte är alltid lika intressant. Speciellt när det kommer till hur det mottas. En till som ofta går lite över gränsen är Nour "Bitterfittan" El Refai som DN skrev om igår. Att hon är, som hon själv uttrycker det, "rabiatfeminist med hår under armarna" gör det hela mycket roligare. Man fattar nämligen inte när hon är seriös och inte. Inte gör jag det i alla fall.


 

 


VARSÅGODA DN, DET ÄR BÖGARNAS FEL

Gillar att DN idag har samma rubrik som jag hade igår och en text som är en djupgående version av det jag skrev igår. Driver bara. Sammanträffande, Pride är ju alltid Pride. Bra med lite uppmärsamhet kring olika problem inom ämnet en vecka om året. Bättre än ingen vecka alls.

Grotesco-gänget har råkat ut för en liten anmälan efter sitt framförande på Skansen med låten "Bögarnas fel". Till snubben/gumman som anmält det: humor, vet du vad det är? Låten spelas ju för fan t.o.m på gaykrogarna. Tjena liksom..

Värt att uppmärksamma med den artikeln på SvD är att diskussionen blivit så hetsig att de valt att stänga av kommentatorsfältet. Konstigt... Förstår mig inte riktigt på näthatet. Jag får själv många trevliga kommentarer från folk här. Fick en mild kommentar igår som avslutades med "Goddag yxskaft". Inte alls så farligt, däremot har jag fått frågan om jag har psykiska problem efter att jag drivit lite med Italien och häromdagen ville nån hugga huvudet av alla i Pride-Paraden. Fantastiskt. Fantastisk låt och sketch nedan.PRIDE AND PREJUDICE

Tycka vad man vill om Pride men festivalen behövs uppenbarligen fortfarande. Årets Pride som varit öppen för alla verkar ha lett till att fler blivit kränkta. Enda veckan under året som besökarna kan få känna sig lite normala men tydligen inte. Rövhålen har hittat till det heligaste homogaysen i det här landet har.

Som sagt, tycka vad man vill om Pride men efter en lugn fredagskväll med god mat och gott sällskap framför en rörande dokumentär om Stonewall-kravallerna vill man inget hellre än att tåga i dagens Pride-parad. Stonewall-kravallerna som gett upphov till det vi idag kallar Pride och som firas världen över. Vill egentligen skriva vad dokumentären handlade om och om vad Pride egentligen handlar om. Känns onödigt. Min vän har redan gjort det så grymt mycket bättre än vad jag någonsin kommer göra. In och läs! Som han säger, parada för mig med idag. Själv ska jag stryka finskjortan, putsa skorna och knyta flugan. Kusinen blir Skog och jag ska agera bröllopsfotograf samt fyllechaffis åt min egen familj. Är man yngst så är man...


I NEED A DÅLLAR

Jag kan ingenting om ekonomi men jag kan tillräckligt mycket för att fatta att det är dags för lite moralpanik. Börsen störtar, typ överallt. Krisar säkert för Kina, säkert därför de snor våra idéer. Finanskris på gång igen påstår vissa. Antar att man borde börja bli orolig.

Eftersom det är Pride-veckan tänker jag inte släppa ämnet riktigt. Thomas "den gravida mannen" Beatie upprörde ju tydligen folk upptäckte jag häromdagen. I alla fall, Hanna Kjöller skriver om detta på DN's ledarsida idag. Intressant vinkling måste jag säga. Tack för att du öppnade upp den delen av min hjärna. Tänker dock stänga den igen men innan det tänker jag bara påpeka att du är lite trångsynt. Det är jag med, tycker också att det är lite märkligt med gravida män. Förstår skribentens resonemang till viss del. Dock tror jag på människors rätt till sin egen kropp och sitt eget liv och rätten att själva bestämma över dessa. Tvångssterilisering, inhumant.AND YOU CAN LEGISLATE AND OPPRESS

Sedan 2002 är det tillåtet för samkönade par i Sverige att adoptera. Babyboom a lá regnbågsfamilj? Nesch. Hyckleri igen. Tillåt homogaysen adoptera i teorin men låt dem fan inte få göra det i praktiken. Låta alla homogays tro att de ska få adoptera men ge fan i att adoptera till dem. Heteroparen är ju alltid mer lämpliga såklart.

Lite som straffskärpningsbestämmelsen vi har i det här landet som reglerar hatbrott. Den finns men den tillämpas inte. Nej, homogays gnäller alltid så förbannat om att de blir diskriminerade, bättre att inrätta allt så att homogaysen inte kan gnälla. Sen skiter vi som nation i att tillämpa dem. Verktygen alltså. Homogaysen tror att de är skyddade mot diskriminering, resten av landet slipper ändra på något. Låta det vara som det alltid varit. Alla nöjda, alla glada.

På nio år har NOLL adoptioner gått till ett homosexuellt par. Fin ekvation. Dock påstår QX att första inhemska "homoadoptionen" gått igenom. Vet inte vad som är sant. Minst sagt intressant statistik (läs;ingen) över antalet genomförda homoadoptioner sedan 2002 i alla fall. Givet i och för sig. Det är ju självklart att alla homosexuella skulle vara värdelösa föräldrar. Stackars barn etc. Bah lägg ner. Sverige: gör om, gör rätt. 

En helt annan grej. Har ju sagt att jag skulle kunna skriva en roman om mina upplevelser med SJ. De brukar faila när jag åker med dem. Nu har de fan gått för långt. Gått över gränsen, satt sin sista potatis och den feta damen sjunger. Redan på refrängen.I'LL MAKE THE HEADLINES

Dagens korta:

* Intressant skrivet av EU-parlamentarikern Cecilia Wikström (FP) på DN Debatt idag. 14 av EU's 27 medlemsländer tillåter könsneutrala äktenskap. Bravo. Fri rörlighet har medborgarna i EU oxå. De könsneutrala äktenskapen accepteras inte i alla medlemsländer. Fri rörlighet oavsett sexuell läggning? Nesch. Inga konstigheter, EU hycklar bara som vanligt. Slicka röv för att få vara med i leken. Kom in i spelet och gör sedan vad du vill. Lite så det verkar funka. Vet fortfarande inte vad jag tycker om EU.

* BRÅ's rapport gällande hatbrott 2010 kom för några veckor sen. Har laddat hem den men inte hunnit läsa den än tyvärr. Antalet anmälda brott minskar tydligen men inget verkar tyda på att de faktiska brotten har minskat. Intressant. Återkommer.

* Världen förlorade en talang, Amy Winehouse. Eventuellt en till skiva på gång, Bondfilm kanske. Bruden hade jobbat på innan hon checkade ut.

Nu; stänga ögonlocken. Back to black så att säga.

IN HATE WE TRUST

Antingen är det medierna som fortsätter med sin häxjakt eller är det bara jag som tycker att det verkar som att DO ineffektiviserats rätt rejält sen det blev en myndighet? Förmodligen bara media. Jag menar, varför ska kvinnor och män som har samma jobb och lika utbildning ha samma lika lön? Och framförallt, varför skulle man bry sig eller t.o.m gå så långt som att försöka göra nåt åt det? Onödigt.

Pride-veckan rullar på och DN skriver idag att moderaterna tänkte hänga på etablissemanget och hylla perversionerna officiellt. Kanske inte riktigt så de säger men troligen så SD skulle ha uttryckt det. Moderaterna öppnar upp, precis som festivalområdet. Reinfeldt kommer dock inte, dubbelbokad. Nästan godtagbar ursäkt. De andra däremot. Speciellt Juholt, vilket skämt. Juholt, skojare. Ska säkert kamma mustaschen istället.

Länkade igår till en artikel om "den  gravida mannen". Thomas Beatie. Är här för att väcka debatt om avskaffandet av tvångssterilisering för transpersoner i det här landet. Jupp, we still do it like we did with typ personer med funktionshinder under cirkus andra världskriget och tidigare. Ah, känns ju så fräscht Sverige! Beatie upprör tydligen folk. Fick den här vackra och inspirerande kommentaren här igår:


Känner mig lite depp, nån annan kom på före mig hur man löser världsproblem. Se på Lucille här liksom. Låter som ett oerhört rationellt och vettigt förslag. Jag kan bygga en giljotin. Ring mig innan! Eller nej, ring inte mig. Jag ringer dig.

WHERE IS THE LOVE?

Fick en sida av mig själv bekräftad inatt. Igen visserligen. Vet att jag reagerar när det krisar, inte står handlingsförlamad. Hittade en man liggandes på en gräsplätt, såg stendöd ut. Gick fram och försökte få kontakt med honom. Petade lite, pratade lite. Skrek nästan på honom oxå. Ingen reaktion. Ringde SOS, här vill jag ge cred till den trevliga kvinnan jag pratade med. Tror SOS behöver det i dessa tider. I alla fall, samtidigt som jag pratar med henne kollar jag om han andas, försöker se om han har nån puls. Ruskar om honom lite. Reagerade fortfarande inte. Efter en stund kvicknade han till. Lagom till det att jag nämnde "polis" till SOS-kvinnan. Lustig snubbe. Überpigg. Ställde sig upp och tog sig (förhoppningsvis) hem. Jag kunde inte göra mer, han ville inte ha dit varken ambulans eller polis. Jag fick inte ens ringa en taxi åt honom. Han var trevlig och tacksam, full som en kastrull dock.

Blev lite sur på mig själv för min konsekvensanalys då jag funderade nån sekund över om jag skulle våga göra nåt. Tänkte att det kunde vara världens galning. Jag, ensam ute kl 2.00 med nån som skulle kunna vara påtänd, galen eller bara död. Hoppades lite på det sista och tog som sagt tag i situationen. Konsekvensanalys...

Tror faktiskt inte detta är unikt för mig, vi är så jävla rädda av oss nuförtiden. Säger att vi har ett så hårt samhällsklimat, mycket kriminalitet bla bla. Tror att vi ska bli rånade och mördade om kvällarna. Jag har varit rätt loj med det där. Lite för loj faktiskt. Bodde i Malmö när Lasermannen the wannabe edition härjade i höstas. Sket i det och gick ensam om kvällarna på ställen man kanske inte ens borde gå själv på. Jag lever fortfarande. Jag tror inte på det där med att begränsa sitt liv och gå runt och vara rädd. Tänkte istället att "det bor ca 250 000(?) människor här, blir jag skjuten har jag drabbats av något som kallas för ett jävla fett oflyt". Tråkigt läge. Drabbades av det där oflytet när jag tillsammans med en kompis för några veckor sedan blev förföljd först på cykel och sen in i trapphuset efter ett litet sprintlopp och en dragkamp om entrédörren mellan mig och Mr kåt random stalker dude. Han ville INTE snacka och vara trevlig. Iddi. Det gick bra det med. Inte så mycket oflyt. En annan story.

Nej, om nån skulle fråga mig (vilket ingen kommer göra) så skulle jag påstå att det är vi själva som bygger det där hårda samhällsklimatet som det snackas om. Tror ont om varandra. Vi ska inte blunda för det oprovocerade våldet för det det förekommer. Ingen idé att förneka det. Två kvinnor i 20-års åldern blev nedhuggna av random idiot i Sthlm häromdagen. Sannolikheten att det sker då? Sätt in det i en kontext för fan. Va' lite kritisk stiället för att bara svälja kvällspressens löp utan eftertanke. Hur många människor rör sig dagligen ute? Hur många fall av oprovocerat våld sker det egentligen? När det väl sker, förjävligt. Vi bor ca 9 milj människor i det här landet. Ca 100 mord per år. Ett jävla oflyt om du är en av dem helt enkelt.

Nej, vi måste våga lita lite på varandra. Förhoppningsvis är det inte du som åker på stryk. Om det är du ändå; antingen har du gjort nåt eller så har du drabbats av ett jävla oflyt.Tråkigt läge.

ALL YOU NEED IS LOVE

Dags för "homolobbyns årliga jippo" igen som vissa förmodligen skulle uttrycka det. Nämner inga namn men det börjar på S och slutar på -verigedemokraterna. Tänkte publicera några delar ur en artikel skriven av riksdagsmannen och tillika partisekreteraren Björn Söder (SD) i samband med Pride 2003. Fantastisk läsning under rubriken "Det moraliska förfallet fortsätter". Varsågoda!

Kännetecknande för ett samhälle i upplösning är hyllandet av perversioner och dekadens.
Så har det varit genom historien och nu visar det sig med all tydlighet
även i vårt land. Perversa tillställningar hyllas av etablissemanget som om de vore vilka
nöjestillställningar som helst. Perversa och onaturliga läggningar lyfts fram av massmedierna och politikerna som normaliteter och de nästan slåss om att vara den som skriker högst till försvar av dessa sjukliga jippon.

Igår inleddes homojippot Pride i vår anrika huvudstad. Sjukliga beteenden som
skulle få vilken normalt funtad människa att känna avsky och få kväljningar är idag helt normala beteenden, enligt massmedierna och våra politiker.

Om nån undrade var SD står när det gället HBT-frågor och familjepolitik liksom. Happy Pride everyone!RSS 2.0